ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την απένταξη έργου που αφορούσε την κατασκευή πεζοδρομίων στην πόλη της Παραμυθιάς. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ενώ στις 13/05/2014 έγινε η δημοπράτηση του έργου και αναδείχτηκε o προσωρινός μειοδότης η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ που είναι και ο εποπτεύων οργανισμός απένταξε το έργο ένα μήνα μετά τις εκλογές.(αρ. πρωτ. 910/25-02-2015).
Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:
-Με ποιο αιτιολογημένο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση απένταξης του συγκεκριμένου έργου;

-Τι προτίθεστε να πράξετε για την εκ νέου ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και την άμεση υλοποίησή του;

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης- το κείμενο ακολουθεί παρακάτω - αναμένεται να προσδιοριστεί την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 13/03/2015
Κύριε υπουργέ,

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου» του Άξονα Προτεραιότητας 6: «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 661.000,00€, εντάχθηκε και το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων πόλης Παραμυθιάς» (έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, αρ. πρωτ. 2560/12-12-2013).
Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στις 13/05/2014 έγινε η δημοπράτηση του έργου και αναδείχτηκε ο προσωρινός μειοδότης.
Ωστόσο, ενώ ήδη από τις 14/07/2014 ο Δήμος Σουλίου είχε αποστείλει στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (αρ. 9908/14-07-2014), ο εποπτεύων οργανισμός έκανε γνωστό (αρ. πρωτ. 910/25-02-2015) ότι ανακαλεί την απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η απένταξη έγινε με βάση «την ανάγκη μείωσης των υπερδεσμεύσεων του προγράμματος».

Κατόπιν των παραπάνω:
- Με ποιο αιτιολογημένο σκεπτικό ελήφθη η απόφαση απένταξης του συγκεκριμένου έργου;
- Τι προτίθεστε να πράξετε για την εκ νέου ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και την άμεση υλοποίησή του;

Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.