Ηγουμενίτσα: Αποκλείουν λιμάνι και εγνατία για ένα 24ωρο οι αγρότες



Τον 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην Κατερίνη.

Για περισσότερες από έξι ώρες έπεσαν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι σχετικά με τον τρόπο κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων κατά των αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας και η απόφαση που ελήφθη στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και τη μνημονιακή πολιτική της.

«Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Τα μέτρα πρέπει να αποσυρθούν» ανέφεραν οι παραγωγοί, θέση που είχε εκφραστεί σε διάφορα μπλόκα της χώρας.

Πάγια αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, που εκφράστηκαν στη συνάντηση, είναι:
  • η άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και
  • ο ορισμός συνάντησης με τον πρωθυπουργό για την εύρεση βιώσιμης λύσης.

Επιπλέον, οι αγρότες κάλεσαν εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για τη μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις προσπάθειες για «την πλήρη ενοποίηση και τον καθορισμό συγκεκριμένης κατεύθυνσης του αγώνα σε όλα τα μπλόκα».
Ηγουμενίτσα: Αποκλείουν λιμάνι και εγνατία για ένα 24ωρο οι αγρότες Ηγουμενίτσα: Αποκλείουν λιμάνι και εγνατία για ένα 24ωρο οι αγρότες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.