Ροή ειδήσεων

Στα 17,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Minoan το 2015

 
Αύξηση, τόσο στον κύκλο εργασιών, όσο και στα καθαρά κέρδη σημείωσε η Minoan Lines το 2015. 
Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 172,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 4,2 εκατ., σε σχέση με το οικονομικό έτος 2014.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 17,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 17,6 εκατ., σε σχέση με το 2014. 
Επίσης, ο τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε € 195,1 εκ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε € 24,7 εκ.
Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις, όπως καταγράφηκαν στα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2015, οφείλονται κυρίως στη μείωση του κόστους καυσίμων, συνέπεια της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, καθώς και στην αύξηση των εσόδων.
Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί στη κίνηση κεφαλαίων (capital controls), οι οποίοι επεβλήθησαν, επιβάρυναν περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στις εισαγωγές όσο και τις εξαγωγές.
Επιπρόσθετα, οι εν λόγω εξελίξεις είχαν αντίκτυπο και στον εσωτερικό τουρισμό, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα της εταιρείας.

Γραμμή Αγκώνα και Τεργέστη
 
Η Εταιρεία το 2015 δραστηριοποιήθηκε στη γραμμή της βόρειας Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη) ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της, επιτυγχάνοντας υψηλά μερίδια αγοράς σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά.
 
Συγκεκριμένα, η Εταιρεία διακίνησε συνολικά 406 χιλ. επιβάτες, 94 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 77 χιλ. φορτηγά οχήματα. 
Τα μερίδια αγοράς στην αγορά της Αγκώνα ανήλθαν σε 54,3% για τους επιβάτες, 52,9% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 56,5% για τα φορτηγά αυτοκίνητα. 
 
Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.

thespro.gr Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.