Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών

 
Απάντηση στο ρεπορτάζ μας για το υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές της Β' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, μας έστειλε και δημοσιεύουμε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας.
Θα μας επιτρέψετε όμως κύριοι και κυρίες του ΔΣ του Συλλόγου μια δυο παρατηρήσεις.
Καταρχήν είστε εκπαιδευτικοί και όχι εκπρόσωποι κόμματος για να κάνετε στυγνή αντιπολίτευση.
Επίσης αναφέρεστε σε 2000 κενές θέσεις πανελλαδικά χωρίς όμως να γνωρίζετε (;) τα κενά στη Θεσπρωτία.
Πόσες και ποιες είναι; Θέλετε να μας τις γνωστοποιήσετε;
Ακόμα, πιστεύετε πως με μία απάντηση σε ένα μικρό site της Θεσπρωτίας, όπως το δικό μας, βγάλατε την υποχρέωση σας;
Έχετε ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιφέρειάς μας;
Και εάν ναι, κοινοποιήστε μας τα έγγραφά σας.
Τέλος δεν αναφέρεστε καθόλου στα παιδιά, που είναι και η ουσία, παρά μόνο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας.
Ποιος από τον σύλλογό σας επισκέφθηκε τους γονείς των μαθητών και πότε;
 
Υ.Γ. Δεν νομίζουμε πως σπιλώσαμε και αφήσαμε πουθενά αιχμή για τις αναρρωτικές άδειες του δασκάλου (και πρώην προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας) κ. Νάτση. 
Ίσα ίσα ευχηθήκαμε για τη ταχεία ανάρρωσή του.
 
Ευτυχώς ή δυστυχώς η Θεσπρωτία είναι πολύ μικρή και γνωριζόμαστε όλοι...
Δάσκαλοι, δημοσιογράφοι και γιατροί. 
 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Με αφορμή αντιδράσεις γονέων αλλά και δημοσιεύματα για το κενό εκπαιδευτικού που δημιουργήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τονίζει τα εξής:

- Το πρόβλημα των κενών θέσεων ταλανίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία κατά την οποία ουσιαστικά δεν είχαμε κανέναν διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού. Σήμερα, λίγο πριν το Πάσχα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πανελλαδικά, υπάρχουν 2000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Στη Θεσπρωτία τα κενά είναι αρκετά κυρίως σε ειδικότητες (Γαλλικά, Πληροφορική, Ειδική Αγωγή και όχι μόνο). Είναι φανερό ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης ότι τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Νηπιαγωγεία με πολύ μεγάλη δυσκολία καλύπτονται ακόμη και οι αναρρωτικές άδειες.

- Θεωρούμε ότι γονείς και εκπαιδευτικοί από κοινού θα πρέπει να παλέψουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Σχολείου και κυρίως της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού που γεννά η κυβερνητική πολιτική των περικοπών, των μηδενικών διορισμών και της ανεργίας.

- Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη λογική αλλά και πρακτική του «κοινωνικού αυτοματισμού», μια κοινωνική ομάδα δηλαδή να στρέφεται εναντίον της άλλης. Ο κάθε εργαζόμενος άρα και οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα, της αναρρωτικής άδειας και κανείς δεν μπορεί να σπιλώνεται γι’ αυτό. Δε βοηθά, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας αλλά και της κατάστασης που περιγράψαμε παραπάνω η «στοχοποίηση» και η «ανθρωποφαγία» κανενός και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών οι οποίοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για τη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση της νέας γενιάς.

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, γι’ άλλη μια φορά, την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιφέρειάς μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας για το ρεπορτάζ μας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.