Στο παρα-πέντε από τον Σταυρό Βέλλιανης


  
Την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες ήταν κατάλληλες για ανάβαση στο Σταυρό Βέλλιανης, στην περίφημη κορυφογραμμή του Γκορίλα Παραμυθιάς. 

Το πανέμορφο μονοπάτι ξεκινά λίγο πιο πάνω από την Αρχαία Ελέα και συνεχίζει φιδογυρίζοντας μέχρι τα 1200 μέτρα του αλπικού όρους, ανάμεσα από επιβλητικά δάση, σβάρες και απόκρημνες πλαγιές. 
 

Η διαδρομή περίπου 1,5 ώρας χαρακτηρίζεται σχετικά εύκολη ακόμα και για αρχάριους του είδους και σίγουρα το μοναδικό τοπίο αποζημιώνει τον επίδοξο επισκέπτη. 
 

Το μονοπάτι το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση χρησιμοποιούνταν από αρχαιοτάτων χρόνων ως πέρασμα των Σουλιωτών για πρόσβαση στον κάμπο της Παραμυθιάς. 
 

Η σίγουρη ιστορική αξία του αλλά και οι διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει ( μονοπάτια Αγίου Αρσενίου, παραπέντε) η περιοχή, μαγνητίζουν καθημερινά και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο πολύ κόσμο από την περιοχή και από όλη την Ελλάδα.

Στο παρα-πέντε από τον Σταυρό Βέλλιανης Στο παρα-πέντε από τον Σταυρό Βέλλιανης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.