Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα



 
Υπεράνθρωπη είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή δύο εργάτες, οι οποίοι κατά την διάρκεια αντικατάστασης στύλου της ΔΕΗ, υπέστησαν ηλεκτροπληξία.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας τρίτος εργάτης, ο οποίος νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και είναι εκτός κινδύνου.

Το ιδιωτικό συνεργείο, βρέθηκε στην πλατεία Χατζή στα Γιάννενα, προκειμένου να κάνει την προεργασία για την αντικατάσταση στύλου.



Το γερανοφόρο όχημα, μετέφερε έναν στύλο από τσιμέντο. Την ώρα που επιχειρούνταν η τοποθέτησή του, ο στύλος έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δύο εργάτες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, να υποστούν ηλεκτροπληξία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δίκτυο υψηλής τάσης.

Στην πλατεία ακολούθησαν σκηνές πανικού. Ήταν άλλωστε αρκετός ο κόσμος που βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση, καθώς ήταν σε λειτουργία και η λαική αγορά.

Αμέσως έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τους δύο άνδρες - 38 και 39 χρονών αντίστοιχα- στη ζωή.

Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, μαΖί με έναν ακόμη, σαράντα χρονών, ο οποίος ήταν εκτός κινδύνου.

Στο νοσοκομείο έγινε διασωλήνωση και ακολουθησε διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Και οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα Σε κρίσιμη κατάσταση εργάτες της ΔΕΗ που χτυπήθηκαν από ρεύμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.