Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας



Ο σύλλογος Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας, συνεχίζοντας τις προσπάθεις για να δωθούν λύσεις στα προβλήματα των μελών του, είχε συνάντηση με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κο Β. Γιόγιακα, στον οποίο παρέδωσε μια σειρά προτάσεων για το νέο ασφαλιστικό, με σκοπό να τις κάνει γνωστές από το βήμα της Βουλής στους αρμόδιους υπουργούς.

Συνοπτικά οι προτάσεις είναι :
  1. Μείωση του ποσοστού εισφορών, ώστε να κινούνται στον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της ΕΕ
  2. Πρόβλεψη ανεισφορολόγητου για πολύ μκρά εισοδήματα
  3. Προοδευτική μετάβαση στο τελικό ποσοστό
  4. Αύξηση ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων και τήρηση ανταποδοτικότητας εισφορών με παροχές
  5. Πάγωμα και εξατομικευμένη εξέταση/μείωση των οφειλών, κατά το πρότυπο του νόμου Κατσέλη.
  6. Δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας
  7. Έκδοση της απαιτούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για παροχές υγείας, σε όσους λόγω αντικειμενικών οικονομικών συνθηκών δεν κατέβαλαν εισφορές.

Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο σύνολο των ενεργειών και των παρεμβάσεων που έχουν προηγηθεί και θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα.

Νομικά με την οργάνωση και κατάθεση ομαδικής προσφυγής, Κοινωνικά με την ενημέρωση των πολιτών και συμμετοχή στον αγώνα μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, για ένα δίκαιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και Πολιτικά με την ενημέρωση όλων των βουλευτών και των αρμοδίων φορέων.

Η Πρόεδρος  
Χριστίνα Τζιοβάρα 
 
Ο Αντιπρόεδρος 
Λάμπρος Κλεφτάκης
 
Η Γραμματέας
Κωνσταντίνα Κατσιδά
Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας  Δελτίο τύπου για τις ενέργειες και προτάσεις του συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.