Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα



Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας κατέκτησε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό ρομποτικής σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι η συμμετοχή των μαθητών μας στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς αγώνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα μας κάνουν όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, για άλλη μια φορά περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. 
 
Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις πρωτόλειες επιστημονικές αναζητήσεις και δεξιότητές τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής τους, που έχει ως θέμα την προσομοίωση της κίνησης των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. 
 
Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, που θα πάρει μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού αυτού, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με βασικά κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο λογισμικό. 
 
Έτσι, σε αυτή την τελική πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες αυτοματοποιημένες κατασκευές Ρομποτικής και ευελπιστούμε ότι με επιμονή και συνεχή βελτίωση των κατασκευών τους, οι μαθητές μας και εκεί θα έχουν αντίστοιχη διάκριση και επιτυχία, απέναντι μάλιστα σε μεγάλα ιδιωτικά και ιστορικά σχολεία, τα οποία επένδυσαν σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή των μαθητών τους σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Τόσο ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας όσο και οι γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στην τελική φάση του διαγωνισμού Ρομποτικής. Προσδοκούμε δε και ευελπιστούμε ότι αντίστοιχη στήριξη θα επιδείξουν και οι φορείς της περιοχής μας, στους οποίους ήδη έχουμε απευθυνθεί για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών μας στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος
Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.