Ιταλοί καραμπινιέρι στα ελληνο-αλβανικά σύνορα

 

Μετά τις χώρες των δυτικών βαλκανίων και το κλείσιμο των συνόρων τους για όλους, παρά τις περι του αντιθέτου αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ήταν η σειρά των Αλβανία και Βουλγαρία να λάβουν «μέτρα».

Την Αλβανία μάλιστα θα συνδράμουν και άνδρες της ιταλικής αστυνομίας που θα περιπολούν από κοινού με Αλβανούς συναδέλφους τους στην αλβανο-ελληνική μεθόριο για την αποτροπή διέλευσης προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη μέσω Αδριατικής.

Η συμφωνία για μικτές περιπολίες επετεύχθη κατά την συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών κ. Αντζελίνο Αλφάνο και Φαϊμίρ Ταχίρι και προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.

Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και από μεθαύριο Σάββατο.

Στη Βουλγαρία,όπως αναφέρει η Καθημερινή, ήδη αναπτύχθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της. Στρατός και συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με την επωνυμία «Σύνορα 2016» και σενάριο που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Νικολάι Νεντσέφ, αποκάλυψε πως «η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης», ενώ διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα.
 
Τα κλειστά σύνορα εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Την ώρα που οι γείτονές μας κλείνουν τα σύνορα, στην Ελλάδα εγκλωβίζονται χιλιάδες πρόσφυγες, που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Επισήμως οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στη χώρα μέχρι χθες ήταν 41.000 ενώ έχουν ξεπεράσει τις 3.000 οι πρόσφυγες στον Πειραιά. Οι πρόσφυγες στην Ειδομένη ζουν τον δικό τους Γολγοθά, μέσα στη λάσπη και το κρύο, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται στις 13.000.
Ιταλοί καραμπινιέρι στα ελληνο-αλβανικά σύνορα Ιταλοί καραμπινιέρι στα ελληνο-αλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.