Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα!



Οι ναυτεργάτες ζητούν από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες!

Η στροφή των εφοπλιστών σε μικρής χωρητικότητας πλοία ανοιχτού τύπου με λιγότερα έξοδα (εργατικά-πετρέλαια) και η αποχώρηση μεγάλων κλειστού τύπου πλοίων, σε συνδυασμό με τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για ακινησίες πλοίων 3,5 μηνών, έχουν δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το νησί της Κέρκυρας, το οποίο τη χειμερινή περίοδο και ειδικά όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες παραμένει αποκλεισμένο.

Αυτά καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες, μέλη του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο Αγιος Σπυρίδων», σε επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, την οποία κοινοποιούν στη ΠΝΟ και στα ναυτεργατικά σωματεία.

Οι ναυτεργάτες αναφέρουν ότι όταν υπάρχει «απαγορευτικό απόπλου» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα ή παραμένει κλειστή για πάρα πολλές ώρες ή εξυπηρετείται κατά αραιά χρονικά διαστήματα από το μοναδικό κλειστού αμφίδρομου τύπου πλοίο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νικόλαος».

Τα άλλα δύο τέτοιας κατηγορίας πλοία «Αγία Θεοδώρα» και «Αγιος Σπυρίδων» βρίσκονται σε ακινησία 2,5 και 1,5 μήνα, αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι φέρνουν ως παράδειγμα μια συγκεκριμένη ημέρα που υπήρχε «απαγορευτικό απόπλου», λέγοντας ότι την ημέρα εκείνη ήταν δεμένα όλα τα πλοία στο λιμάνι της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα το τελευταίο δρομολόγιο από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα να γίνει στις 12.30 το μεσημέρι από το ένα και μοναδικό κλειστού τύπου πλοίο και με το αμέσως επόμενο δρομολόγιο να είναι προγραμματισμένο για τις 9 το βράδυ εάν και εφόσον το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

Διαφορετικά, το αμέσως επόμενο δρομολόγιο θα γινόταν στις 7.30 το πρωί.

«Το νησί κατέληξε να είναι αποκλεισμένο. Ασθενείς, λεωφορεία, φορτηγά με ευπαθή προϊόντα παραμένουν για πολλές ώρες έως ημέρες στην Ηγουμενίτσα, φαινόμενο που παρατηρείται καθ΄όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου» τονίζουν οι ναυτεργάτες και ζητούν από τον υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, οι οποίες θα οδηγήσουν και πάλι τη θαλάσσια συγκοινωνία να εκτελείται απρόσκοπτα με καλύτερες συνθήκες για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στις πορθμειακές γραμμές.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα! Πορθμείο Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας: «Ανοιχτού τύπου» προβλήματα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.