Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε.




Στις εκλογές της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016, θα συμμετέχω ως υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε. με το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας για την Ήπειρο». Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», με καταγωγή από τη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ (από την Κεραμίτσα Φιλιατών, οικογένειες Βέλλη & Πασχάλη).

Η Ήπειρος, ήταν όλα τα χρόνια η φτωχή και αδικημένη περιφέρεια της Ελλάδας. Αυτό οδήγησε πολλούς σε αναγκαία εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Δεν ξέρω αν αυτή η παραμέληση της Ηπείρου έγινε εσκεμμένα ή φταίνε οι συγκυρίες, αλλά αυτό ήταν ό,τι χειρότερο για τα μέρη μας, για τον κόσμο μας. Σήμερα η κρίση, έκανε ακόμη χειρότερη τη ζωή στην Ήπειρο. Έχουν πληγεί όσοι ζούσαν εκεί ως αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, αλλά και όσοι είχαν στραφεί στον τουρισμό. Όλα σε φθορά και πτώση. Έχουμε ένα τόπο παράδεισο, όμως κάθε μέρα μας τον κάνουν κόλαση, από απανωτά λάθη ή κακές επιλογές.

Η Πανηπειρωτική Σ.Ε. τα τελευταία χρόνια, μέσα από όλο το δυναμικό της, κάνει προσπάθειες να προβάλλει την Ήπειρο, να τονίσει τα προβλήματά της, να δώσει λύσεις όπου μπορεί, να συζητήσει με αυτούς που επηρεάζουν τις αποφάσεις για τον τόπο μας. Πολλές φορές τα καταφέρνει, άλλες όχι. Δεν είναι οι καλύτερες εποχές. Ακόμα κι οι διεκδικήσεις γειτόνων για ανύπαρκτα θέματα που τα έχει λύσει η ιστορία, βλέπε «Τσαμουριά», έρχονται θεωρώντας ότι η Ελλάδα με τα έντονα οικονομικά & κοινωνικά προβλήματά της δεν θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει και ίσως κέρδίσουν κάτι. Υπάρχουν και το υπαρκτά καθημερινά προβλήματα των Ηπειρ. οργανώσεων, Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων, Συλλόγων, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σ’ αυτές τις συνθήκες και θέλουν την Πανηπειρωτική Σ.Ε. προστάτη και αρωγό τους. Είναι οι Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις, με τα τεράστια προβλήματα των ομογενών εντός Ελλάδας αλλά και στην Αλβανία.

Η Ήπειρος είναι η αγάπη μου, έχω ασχοληθεί από διάφορες θέσεις με αυτή, όπου μπόρεσα βοήθησα, γιατί έτσι το ένιωθα, όχι για κάποιο κέρδος μικρό ή μεγάλο. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την Πανηπειρωτική Σ.Ε., θέτοντας υποψηφιότητα για το Διοικητικό της Συμβούλιο, θεωρώντας ότι μπορώ με την εμπειρία μου, να προσφέρω μέσα από τη συλλογική της προσπάθεια στον καλύτερο συντονισμό και την εξεύρεση λύσεων, για την Ήπειρο, αλλά και την Ηπειρωτική Αποδημία. Όσοι φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, αλλά και Ηπειρώτες που ξέρουν την προσπάθειά μου θέλουν να με στηρίξουν, μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό -εφόσον εκλεγώ- για την Ήπειρο και Ηπειρωτική Αποδημία μέσα από τη συλλογικότητα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Σ.Ε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Βέλλης
————–
Γεννήθηκε στην Ήπειρο το 1967. Ηπειρώτης στην καταγωγή. Από το 1982 ζει στον Περισσό και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Αττικής. Δημοσιογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας, ποιητής. Τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού. Με κοινωνικούς αγώνες από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέλος αντιρατσιστικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδων κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ειδικός Γραμματέας, Σύνδεσμος & μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών πανελλαδικών και τοπικών Συλλόγων. https://www.facebook.com/john.vellis
Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε. Ο Γιάννης Βέλλης υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικης Σ.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.