Αναζητούνται χώροι φιλοξενίας στην Ήπειρο Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό



Με βασικό αντικείμενο την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την φιλοξενία προσφύγων, πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Η σύσκεψη έρχεται ουσιαστικά σε συνέχεια της συνάντησης που είχε χθες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας.

Εκεί έγινε σαφές ότι με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και το κλείσιμο, ουσιαστικά, των συνόρων στην Ειδομένη, θα γίνει ισοκατανομή προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τους Περιφερειάρχες να κατατεθούν άμεσα λίστες με χώρους που μπορούν να διαμορφωθούν κέντρα φύλαξης προσφύγων.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης καλεί τους δημάρχους όλης της Ηπείρου, πιθανόν κι άλλους φορείς, ώστε να γίνει καταγραφή χώρων και να κατατεθεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται από την Αθήνα και ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι είναι πλέον θέμα χρόνου, το προσφυγικό να αγγίξει και την Ήπειρο, με την δημιουργία ενός, ίσως όμως και περισσοτέρων κέντρων φύλαξης.
Αναζητούνται χώροι φιλοξενίας στην Ήπειρο Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό Αναζητούνται χώροι φιλοξενίας στην Ήπειρο  Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.