ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ



Μια ξεχωριστή Θεσπρωτική μορφή έφυγε στα 69 του "Εγώ λεύτερος θα είμαι, ακόμα και αν με δέσουν μ' αλυσίδες- τη λευτεριά και τη σκλαβιά την κουβαλά ο καθένας μέσα του", έγραφε προμετωπίδα στις εφη­μερίδες του κι αυτά είχε κολλημένα στη "μπάλα" του- αυτά εφάρμοζε και στη ζωή του ο Αλέξης. Ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ήρεμη δύναμη, μια δημιουργική, γαλήνια, σπινθηροβόλα και πάνω από όλα ανθρώπινη προσωπικότητα.

Είχα γνωριστεί μαζί του σαν είχε έρθει προϊστάμενος του ΙΚΑ στο Φιλιάτι και ή πρώτη μας επαφή ήταν μια κόντρα υπηρεσιακή- ως προϊστάμενος της Μαθητικής Εστίας εγώ. Αυτή η κόντρα η αρχική σηματοδότησε μια γνωριμία, μια αλληλοεκτίμηση και μια σχέση που εξελίχτηκε σε αδελφι­κή· αφού έδενε και δυνάμωνε στις δύσκολες στιγμές και δεν κατάφερε ποτέ και κανείς να την διαταράξει. Πολιτικά αντίπαλοι μα η αγάπη αγάπη, στήριξε την εκδοτική μου προσπάθεια σαν σεβάσμιος πατέρας κι αγαπημένος αδελ­φός. Περήφανος άνθρωπος προτέρημα που δεν το κράταγε για τον εαυτό του, αλλά το μοίραζε και στους φίλους του- όταν η εφημεριδούλα μου ήταν υπό την επιχειρηματική του στέγη μου έλεγε "από τις τρείς εφημερίδες που έχω αυτή που γράφεις εσύ είναι η καλύτερη".

Νοιώθω λίγο αδύναμος να εκφράσω τα τόσα πολλά και δυνατά του Αλέξη, τον οποίο θεωρώ πατέρα των Θεσπρωτικών ΜΜΕ. Θεωρώ ευτύχημα πως το δημιούργημά, η πρωτοπόρα συμβολή του στα Θεσπρωτικά δημοσιογραφικά δρώμενα με τις εφημερίδες και το ραδιοφωνικό σταθμό, θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στην βιολογική του συνέχεια – τα τρία του παιδιά στα οποία άφησε πολλά κι από το πνεύμα του. Να συλλυπηθώ την ενάρετη σύζυγο, τα παιδιά, εγγόνια κλπ συγγενείς. Να συλλυπηθώ και τον κόσμο τον δημοσιογραφικό και να μας προτρέψω να κρατάμε λίγο από το φώς του…

Καλό ταξίδι Αλέξη…

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.