ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Πετάει χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού και "εκβιάζει" το Δήμο Φιλιατών και τους κατοίκους του Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ)



Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας πληρώνουν το νερό, ακριβότερα από όλες σχεδόν τις πόλεις στην Ελλάδα.

Θα περίμενε κανείς, το πολύτιμο και πανάκριβο αυτό αγαθό, να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Δυστυχώς όμως, ζούμε στην Ηγουμενίτσα, όπου ο ωχαδερφισμός, ο στρουθοκαμηλισμός και οι προσωπικές βεντέτες, βασιλεύουν.

Το τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι βλάβες στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει νερό, από τις πηγές της Σκέφαρης στην Ηγουμενίτσα, είναι συχνές.

Συχνές ήταν και τα προηγούμενα χρόνια, με τη μόνη διαφορά, πως τότε, επιδιορθώνονταν άμεσα, με ευθύνη της ΔΕΥΑΗ, ενώ τώρα, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΗ αδιαφορούν.

Έχουμε ασχοληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, με διάφορες περιπτώσεις όπου η ΔΕΥΑΗ, αδιαφορούσε να επιδιορθώσει βλάβες, και πάντα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φιλιατών, αναγκάζοντας ο Δήμος Φιλιατών να αποκαταστήσει τη ζημιά με δικά του έξοδα, όπως τη προηγούμενη εβδομάδα.


Τελευταίο περιστατικό, η βλάβη που υπάρχει στην είσοδο του χωριού Ράι του Δήμου Φιλιατών.


Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, ο αγωγός έχει σπάσει, με αποτέλεσμα και χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού να πηγαίνουν χαμένα αλλά και να έχει προκαλέσει προβλήματα σε καλλιέργειες, οι οποίες έχουν πλημμυρίσει από το νερό.

Ο Δήμος Φιλιατών προσπάθησε, μάταια, να πείσει την ΔΕΥΑΗ να αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τη βλάβη.


Η απάντηση που πήρε προφορικά είναι πως η ΔΕΥΑΗ δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο δίκτυο και έτσι δεν θα επισκευάσει τη βλάβη.

Η στάση αυτή της ΔΕΥΑΗ, εκλαμβάνεται από το Δήμο Φιλιατών, ως μία μορφή εκβιασμού, αφού ο Δήμος θα αναγκαστεί να καλύψει μόνος του τα έξοδα επιδιόρθωσης της βλάβης, αφού πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών της.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ραγίου κ. Χρήστο Νικολάου, μας δήλωσε πως εάν έστω και για μία ημέρα το χωριό του μείνει χωρίς νερό, τότε θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που του επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Τι όμως άλλαξε και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι βλάβες δεν επιδιορθώνονται;

Μα φυσικά εκλέχθηκε Δήμαρχος Φιλιατών ο Σπύρος Παππάς.

Και είναι γνωστή σε όλους μας η προσωπική κόντρα του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Γεωργόπουλου  με τον κ. Παππά.

Μόνο που κύριοι, όταν αναλαμβάνεται μία διοικητική θέση δημόσιου οργανισμού, όπως η ΔΕΥΑΗ, δεν σημαίνει πως έγινε και προσωπικό σας "μαγαζάκι".

Κύριε Γεωργόπουλε αφήστε τη προσωπική σας βεντέτα με τον κ. Παππά στην άκρη και κοιτάξτε πως θα αντικαταστήσετε το συγκεκριμένο δίκτυο στο σύνολό του (οι καταναλωτές το έχουν ήδη πληρώσει με το +80%, για νέα έργα, μέσω του λογαριασμού ύδρευσης), αφού γνωρίζεται πολύ καλά πως το μεγαλύτερο μέρος του είναι από σωλήνες αμιάντου.

Το γνωρίζεται ότι είναι άκρως καρκινογόνο και σύντομα, όπως πληροφορούμαστε, θα ενημερωθεί και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για αυτή την εγκληματική αδιαφορία.
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Πετάει χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού και "εκβιάζει" το Δήμο Φιλιατών και τους κατοίκους του Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Πετάει χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού και "εκβιάζει" το Δήμο Φιλιατών και τους κατοίκους του Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.