TΟ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται ο προσυνεδριακός διάλογος αλλά και οι οργανωτικές εργασίες για το «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ». 
 
Την Τρίτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ» η έβδομη προσυνεδριακή εκδήλωση την οποία χαιρέτισε ο περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου κος Αλκιβιάδης Λάμπρου. 
 
 
 
Το συνέδριο τίμησαν με την Παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Σουλίου κος Ιωάννης Γώγος, ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Νίκος Τσώνης και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς κος Στέργιος Αναστασίου.
 
Την παρουσίαση του Συνεδρίου έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΜΚΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3» κος Νικόλαος Δημητριάδης ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνεδρίου κος Βασίλης Τακτικός παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Το Θεσμικό Περιβάλλον Ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων» 
 
 
 
Το «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» θα διοργανωθεί στην Αθήνα, 10 – 12 Ιουνίου 2016.
 
Η διοργάνωση του Συνεδρίου είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.) και του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών σε συνεργασία τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα στο χώρο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα, που ξεκινά από τα κάτω δηλαδή από τους ίδιους τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.
 
Όπως ανέφεραν και οι ομιλητές στην εκδήλωση της Ηγουμενίτσας οι συμμετέχοντες στον προσυνεδριακό διάλογο αλλά και στο Συνέδριο καλούνται να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να προτείνουν λύσεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνική οικονομία, στον δρόμο προς την εδραίωση και αναγνώριση της ως ο τρίτος αναπτυξιακός πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας.
 
 
 
Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε αναλυτική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο και τους στόχους του Συνεδρίου αλλά και για τα προβλήματα που η κοινωνική οικονομία & επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα σήμερα.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για τις 10, 11 και 12 Ιουνίου στην Αθήνα.
 
Η επόμενη προγραμματισμένη προσυνεδριακή εκδήλωση είναι στις 15 Απριλίου στα Τρίκαλα
TΟ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ TΟ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.