Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή "Χελιδονίσματα 2016"



Aνοιξιάτικη γιορτή «Χελιδονίσματα 2016» στην Ηγουμενίτσα και στην Αμμουδιά Πρέβεζας διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου με τη συμμετοχή 400 μαθητών Δημοτικών Σχολείων Θεσπρωτίας(1ο, 2ο και 3ο Ηγουμενίτσας και Γραικοχωρίου) και Πρέβεζας (1ο, 2ο Καναλακίου και Μεσοποτάμου).
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης έγινε αρχικά παρουσίαση με θέμα τα χελιδόνια και στη συνέχεια οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν, έφτιαξαν κατασκευές από χελιδόνια και φωλιές με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης. Στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μοιράστηκε η έντυπη εφημερίδα μας με τις δράσεις και τα νέα του Φορέα, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια για την ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής.
Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά πήραν μαζί τους τις ολοκληρωμένες φωλιές που τα ίδια δημιούργησαν, ώστε να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο έκριναν ασφαλή, μετά και τις συμβουλές που τους δόθηκαν κατά την παρουσίαση.
























Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή "Χελιδονίσματα 2016" Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή "Χελιδονίσματα 2016" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.