50 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη επίσκεψη πενήντα (50) περίπου μαθητών  του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας στους χώρους του λιμένα, στα πλαίσια της δράσης «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου» που ξεκινά ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, τόσο τους χερσαίους χώρους του Νέου Λιμένα Α΄ και Β΄ Φάσης , όσο και τις στεγασμένες εγκαταστάσεις.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας με στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του εφαρμόζει τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.  Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν το λιμάνι της πόλης τους, καθώς και τις λειτουργίες του στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Στην πρώτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, οι χώροι πρόσδεσης και οι εν γένει εγκαταστάσεις.
Στην δεύτερη φάση, τα παιδιά οδηγούνται στην αίθουσα του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού, καθώς και των χρήσεων του λιμένα, κατά την περίοδο λειτουργίας του.
Επίσης, τα παιδιά ενημερώνονται για κάθε δραστηριότητα που εκτελείται εντός του λιμένα αλλά και τους φορείς και τις οντότητες που απαρτίζουν την λιμενική κοινότητα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις από λοιπά σχολεία της Θεσπρωτίας οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά και με το ξεκίνημα της νέας. Για αύριο 20/04/2016 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μαθητών  του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

50 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι 50 μαθητές  του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.