Απόφαση Ειρηνοδικείου Θεσπρωτίας: 58χρονος δεν θα καταβάλλει καμία δόση για τα χρήματα που χρωστάει στην τράπεζα



Μία πολύ σημαντική απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Θεσπρωτίας για 58χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος δεν θα καταβάλλει καμία δόση για τα χρήματα που χρωστάει στην τράπεζα! 
Ο 58χρονος άντρας είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη δια της δικηγόρου της κ. Αλίκης Βαγγελή και κατέθεσε αίτηση για να ενταχθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. 
Η αίτηση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και μέχρι τότε το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την προσωρινή διαταγή, ο 58χρονος δεν θα καταβάλλει καμία δόση στον ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) το οποίο βέβαια, με την ίδια δικαστική απόφαση, δεν έχει δικαίωμα να κινηθεί εναντίον του συμπολίτη μας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αίτησή του ο 58χρονος, είναι διαζευγμένος πατέρας τεσσάρων ενήλικων παιδιών, τα τρία εκ των οποίων ζουν σε άλλη χώρα. 
Ο ίδιος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη από το ΙΚΑ λόγω προβλημάτων υγείας ύψους 1020 ευρώ.
Ως εκ τούτου ο 58χρονος αδυνατεί να καταβάλλει στον ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) το μηνιαίο ποσό της δόσης που αντιστοιχεί στο δάνειο που έχει συνάψει ύψους 75.193,90 ευρώ, και το οποίο κάλυπτε το διάστημα που εργαζόταν και του το επέτρεπαν τα οικονομικά του.
Σημειώνεται πως ο 58χρονος διαθέτει ακίνητη περιουσία και σπίτι (πρώτη κατοικία) για το οποίο έλαβε το ως άνω δάνειο, αλλά και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί.
Το Ειρηνοδικείο Θεσπρωτίας εξετάζοντας όλα αυτά τα δεδομένα, έκανε δεκτό το αίτημα του 58χρονου και με προσωρινή διαταγή τον απαλλάσσει από την καταβολή της δόσης του δανείου του προς τον ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ), έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης.
Απόφαση Ειρηνοδικείου Θεσπρωτίας: 58χρονος δεν θα καταβάλλει καμία δόση για τα χρήματα που χρωστάει στην τράπεζα Απόφαση Ειρηνοδικείου Θεσπρωτίας: 58χρονος δεν θα καταβάλλει καμία δόση για τα χρήματα που χρωστάει στην τράπεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.