Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα



Δεν προβλέπεται να παραδοθεί νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, από τα 11 που έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν στην Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Υγείας σε σχετική ερώτηση του Β. Γιόγιακα. Στο κείμενο της απάντησης σημειώνεται ότι νέο όχημα προορίζεται για τις ανάγκες του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενώ η τελική κατανομή των 11 οχημάτων θα γίνει με βάση τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης ο Υπουργός Υγείας αμφισβητεί ότι υπάρχουν περιστατικά τα οποία εξυπηρετούνται μόνο από τους οδηγούς ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και χωρίς τη συνοδεία εξειδικευμένου νοσοκόμου και γιατρού, καθώς απαντά ότι η εξυπηρέτηση των ασθενών γίνεται πάντα με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας.

"Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι ένα παλιό όχημα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου νομού, όταν το άλλο Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι δε διαθέτει καν όχημα. Η πραγματικότητα όμως δε συμφωνεί μαζί του. Ας ρωτήσει τους πολίτες της Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας για τις πραγματικές συνθήκες και τα πραγματικά προβλήματα", δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.


Το πλήρες κείμενο της απάντησης:
 
 
Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Υπουργός Υγείας: Κανένα νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας - Απάντηση σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.