Συμπληρωματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων




Tον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπου σε συνάντηση που είχε με τους Αρχαιολόγους, παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Σιώλου, εξετάστηκαν και δόθηκαν λύσεις σε ζητήματα που εντοπίζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί στη συνέχεια το έργο που είναι ενταγμένο στο Καινοτόμο Πιλοτικό Πρόγραμμα "Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος" 2014-2020.

 
Στις συμπληρωματικές εργασίες περιλαμβάνεται καθαρισμός και διάνοιξη του δρόμου πρόσβασης προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά ανυψωτικών μηχανημάτων έργων που θα χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωση του θεάτρου. Ήδη από την Περιφέρεια - και σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία- έχει κατασκευαστεί προστατευτικό ανάχωμα προκειμένου να μην εισρέουν νερά από τον ποταμό Καλαμά στο χώρο του θεάτρου. Σε δεύτερο στάδιο θα αναληφθεί πρωτοβουλία καθαρισμού της κοίτης του από φερτά υλικά και κυρίως από κορμούς δένδρων, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο ανόδου της στάθμης του.
Συμπληρωματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων Συμπληρωματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας για τον Αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.