Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας: Αδερφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια


Οι εκλογές λένε, είναι η γιορτή της Δημοκρατίας.

Λένε όμως ακόμα πως οι χειρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι.

Και το δεύτερο αποδείχθηκε περίτρανα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσπρωτία, για την εκλογή των ΔΗΜ.Τ.Ο., των εκπροσώπων στο συνέδριο και των θεματικών τομεαρχών.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, αηδίασαν και τον πιο ένθερμο υποστηρικτή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Είχε από όλα. Καταγγελίες για νοθεία, πολύ αλκοόλ, ξύλο και επέμβαση της αστυνομίας.

Αυτό που πυροδότησε την ένταση ήταν το πρώτο αποτέλεσμα που έγινε γνωστό, αυτό του τομέα δικαιοσύνης, όπου επικράτησε με μεγάλη διαφορά ο Βασίλης Αναστασίου, έναντι της συνυποψήφιάς του κας Ραγγίνας Δηλαβέρη με 6-2.

Τα όσα "γαλλικά" ακούστηκαν δεν μας επιτρέπει ο νόμος να τα γράψουμε από αυτή εδώ τη στήλη.

Μέχρι και δικηγόρος στο επάγγελμα, ωρυόταν πως δεν βρήκε το ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ ψηφοδέλτιο της.

Και όταν συνδυάσεις την πικρία, τα "γαλλικά" και μεγάλες δόσεις αλκοόλ, η σύρραξη είναι αναπόφευκτη.

Έτσι και έγινε.

Για να χωρίσουν οι υποτιθέμενοι "σύντροφοι" χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας.

Τελικά από τις 5 ψηφοφορίες που διεξήχθησαν τη Τετάρτη, στις 3 έγινε ένσταση. Και θα ήταν 4 εάν η μία δεν είχε απορριφθεί ως εκπρόθεσμη.

Ένσταση έκανε η υποψήφια στον τομέα Δικαιοσύνης, κα Δηλαβέρη με την οποία ζητάει την ακύρωση του πρακτικού, με το οποίο αναδείχθηκε νικητής ο κ. Αναστασίου, αφού σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε περίτρανη και αποδειχθείσα (από ποιόν άραγε;) νοθεία.
Σύμφωνα πάντα με την ένστασή της, δηλώνει πως την ψήφισαν 6 συνάδελφοί της.
Και για να το αποδείξει αυτό προσκόμισε υπεύθυνες δηλώσεις των συναδέλφων της, στις οποίες ανέφεραν πως ψήφισαν την ίδια. (Αλήθεια η ψήφος δεν είναι συνταγματικά καταχωρημένη ως μυστική;;;)

Ένσταση έκανε και ο υποψήφιος του Αγροτικού Τομέα κ. Μιλτιάδης Φερεντίνος, διότι όπως αναφέρει στην ένστασή του, ψήφισε μεγάλος (;) αριθμός εκλογέων οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, κατονομάζοντας μάλιστα τους κυρίους Βασιλείου Βασίλειο και Μιχαήλ Ανδρέου. Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία ο κ. Φερεντίνος έχασε με 70-38.

Ο τρίτος που υπέβαλε ένσταση είναι ο υποψήφιος της θεματικής ενότητας Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Γκαμπρέλας, διότι όπως αναφέρει και αυτός στην ένστασή του, ψήφισε μεγάλος (;) αριθμός εκλογέων οι οποίοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα, κατονομάζοντας και αυτός με τη σειρά του, τους κυρίους Αλκιβιάδη Λάμπρου, Γεώργιο Λάμπρου και Μυριούνη Ευάγγελο. Εδώ το αποτέλεσμα ήταν 45 - 12, κατά του κ. Γκαμπρέλα, ο οποίς στο επάγγελμα είναι δασολόγος και όχι κοινωνικός λειτουργός.

Κανένας όμως από τους παραπάνω δεν ανέφερε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η προβλεπόμενη (αν και εμείς τη θεωρούμε τουλάχιστον γελοία αφού ο καθένας θα έπρεπε να ψηφίζει ανάλογα με το επάγγελμά του, αλλά στην Ελλάδα ξέρουμε πως είσαι ότι δηλώσεις).

Όπως επίσης κανένας από τους παραπάνω δεν τόλμησε να καταγγείλει και τον τέως βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, ο οποίος ψήφισε στον τομέα των μισθωτών ως υπάλληλος του Δήμου Πάργας και όχι σε αυτό των Υποδομών που ήταν εγγεγραμμένος, ως πολιτικός μηχανικός.

Οι ενστάσεις συζητήθηκαν από τη ΝΕΦΕ Θεσπρωτίας, η οποία τις διαβίβασε στην ΚΕΦΕ στα κεντρικά του κόμματος.

Τέλος θα σας αναφέρουμε υποθετικά, χωρίς να αφήνουμε κάποια μομφή πως οποιονδήποτε, τι θα κάναμε εμείς, εάν διαπιστώναμε πως έχουμε χάσει το παιχνίδι, από την προηγούμενη Κυριακή.

Θα λέγαμε σε δικούς μας ανθρώπους να μη μας ψηφίσει κανείς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι, υποθετικά πάντα, 17 - 0, ώστε μετά να βγούμε και να καταγγείλουμε νοθεία και να κολλήσουμε τη ρετσινιά στον αντίπαλό μας.

Για ένα πράγμα πάντως είμαστε απόλυτα σίγουροι.
Πως θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή με όσα βλέπει από εκεί ψηλά.
Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας: Αδερφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια Εκλογές ΝΔ Θεσπρωτίας:  Αδερφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.