Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας


O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας μέσα από τη λειτουργία του και ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Το τελευταίο χρονικό διάστημα προχώρησε σε μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενίσχυση πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό, την κοινωνική μέριμνα, την εκπαίδευση, την στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και την στήριξη φορέων και υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον πολίτη.

Οι τομείς και οι δράσεις έχουν ως ακολούθως:

- Επιχορηγήσεις και δωρεές σε υλικό:
Σε υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται εντός του λιμένα και ενισχύουν ή και συμπληρώνουν το έργο του. Σε μονάδες υγείας, φορείς και υπηρεσίες που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χορηγίες που αφορούν συλλόγους και φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων, καθώς και ενίσχυση των τοπικών κοινωνικών παντοπωλείων. Σε σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς φορείς. Χορηγίες σε Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό. Ενίσχυση δράσεων που αφορούν τον αθλητισμό.

- Πρακτική άσκηση σπουδαστών:
Ο Οργανισμός Λιμένος απασχολεί σπουδαστές τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης για την απόκτηση πτυχίου, αλλά και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

- Εκπαιδευτική δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι»:
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του εφαρμόζει τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Η δράση μόλις ξεκίνησε και σταδιακά θα γίνει προσπάθεια καθιέρωσής της ως θεσμός.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Στην πρώτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, οι χώροι πρόσδεσης και οι εν γένει εγκαταστάσεις.
Στην δεύτερη φάση, τα παιδιά οδηγούνται στην αίθουσα του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού, καθώς και των χρήσεων του λιμένα, κατά την περίοδο λειτουργίας του.

- Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω των δραστηριοτήτων του Λιμένα Ηγουμενίτσας:
Η πρόσφατη παράδοση του διαύλου και η συνέχιση των εργασιών της Β΄ Φάσης, καθώς και η πρόταση παράτασης της Γ1 Φάσης προς τις υπηρεσίες της ΕΕ, σε συνδυασμό με την πρόταση που έχει κατατεθεί για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσπρωτίας, αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα τόσο στον τομέα της διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων, όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας. Τα συνακόλουθα οφέλη για την τοπική οικονομία στον τομέα της επιχειρηματικότητας, αλλά και τον τομέα της απασχόλησης αναμένεται να είναι σημαντικά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής
Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.