Επιδρομή χρυσοθήρων στα όρη της Παραμυθιάς


 
 
Επίδοξοι χρυσοθήρες που ελπίζουν στην ανεύρεση χρυσών λιρών, επισκέπτονται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και κυρίως τον ορεινό όγκο από την περιοχή Σκάλας Παραμυθιάς μέχρι και τον Αχέροντα ποταμό.

Το φαινόμενο αυτό που είναι διαχρονικό, είναι πιο έντονο τους τελευταίους μήνες, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν. Άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας άλλα και της Αλβανίας, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα ανεύρεσης μετάλλων, “σκανάρουν” μεγάλες περιοχές, ακόμα και τις ημέρες, κυνηγώντας το όνειρο.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν, όπως η συγκεκριμένη των προηγούμενων ημερών που αφορά τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής, στο οποίο μάλιστα εκδηλώθηκε και πυρκαγιά.

Οι περισσότεροι προφανώς αποχωρούν απογοητευμένοι ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εντοπίσει είτε μικρές είτε μεγαλύτερες ποσότητες.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, ιδιωτικές ανασκαφές πωλήσεις και παντός είδους εκμεταλλεύσεις αντικειμένων διώκονται. Σύμφωνα με την τροποποίηση της αριθμ. 33/42426/ 30−07−2003 η κατοχή ανιχνευτών ή και οργάνων τελεί υπό τον έλεγχο των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠ. ΠΟ.Τ) και δίδεται για χρήση μετά από άδεια με συγκεκριμένη διαδικασία.
 
Επιδρομή χρυσοθήρων στα όρη της Παραμυθιάς Επιδρομή χρυσοθήρων στα όρη της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.