Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας κοντά στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο Κατσικά Ιωαννίνων



Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, στα πλαίσια της έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης προς τους κυνηγημένους από τους πολέμους, την φτώχεια και την δυστυχία προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο στρατόπεδο Κατσικά Ιωαννίνων, πραγματοποίησε την Κυριακή 24-4-2016 την πρώτη παράδοση ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσφέρανε ότι μπορούσαν από το υστέρημα τους καθώς και τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την διάθεση του μεταφορικού μέσου.

Η καθοριστική συμβολή τους μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία καθώς φάνηκε στην πράξη πως οι φωνές που θέλουν να σπείρουν τον διχασμό ανάμεσα στους λαούς δεν πιάνουν τόπο. Άλλωστε η αιτία που οδηγεί στον ξεριζωμό και της εγκατάλειψης της εστίας του καθενός όπου γης, είναι η ίδια με αυτή που έχει φέρει τους εργαζόμενους και τον λαό της πατρίδας μας σ΄αυτήν την κατάσταση.

Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ε.Ε., που πετσοκόβει τα μεροκάματα καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις και διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Που μαζί με το ΝΑΤΟ και τα άλλα αρπακτικά ισοπεδώνουν ολόκληρες χώρες με βομβαρδισμούς προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας όλου του κόσμου.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των Ιμπεριαλιστών.

Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, που δεν είναι άλλος από το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά από τις χώρες πρώτης υποδοχής(Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.

Καμιά ανάμειξη των μη κυβερνητικών οργανωσεων (ΜΚΟ) στα κέντρα υποδοχής

Αποκλειστική φροντίδα και μέριμνα από το κράτος.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι βάσεις.

Το Δ.Σ. του ΕΚΘ συνεχίζει με περισσότερη δύναμη την προσπάθεια της ταξικής αλληλεγγύης τόσο για τους άνεργους συναδέλφους μας όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για την επιτυχία της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Ο νόμος λαιμητόμος δεν θα περάσει.

Ολοι για την επιτυχία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς που εφέτος θα γίνει την Κυριακή 8 ΜΑΗ με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας.

Το σύνθημα προλετάριοι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ να πάρει σάρκα και οστά.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας κοντά στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο Κατσικά Ιωαννίνων Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας κοντά στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο Κατσικά Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.