Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls...



Κι εκεί που πάμε να συνηθίσουμε (λέμε τώρα...) τα capita controls και το όριο ανάληψης μετρητών που μας έχουν επιβάλλει, έρχεται η κάθε τράπεζα και μας στερεί ακόμη και αυτό το δικαίωμα.

Στην πόλη μας, εχτές 18/4/2016, οι πελάτες της τράπεζας Alpha Bank στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να κάνουν ανάληψη ούτε ενός ελάχιστου ποσού. Κι αυτό γιατί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΜ που διαθέτει η συγκεκριμένη τράπεζα στην πόλη μας (με χιλιάδες πελάτες της) ήταν ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Η συγκεκριμένη τράπεζα, περιορίζοντας τα έξοδα λειτουργίας της και αυξάνοντας αντίστοιχα τα έσοδά της (και καλά έκανε!),προχώρησε στη συνένωση των δυο μέχρι πρότινος καταστημάτων της σε ένα. Το ίδιο έπραξε και με τα μηχανήματα ΑΤΜ. Το μόνο που δεν υπολόγισε όμως είναι αν θα μπορεί το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ μηχάνημα ΑΤΜ να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες της, ιδίως σε τέτοιες περιόδους όπου η χρήση των ΑΤΜ είναι αυξημένη. Ή τι θα γίνεται σε περιπτώσεις, όπως τη χθεσινή, όπου το μηχάνημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Προφανώς, δεν τους ενδιαφέρει!!!

'Η ίσως προτείνουν στους πελάτες τους να εξυπηρετούνται από άλλες τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ (με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, βέβαια!).

Ως πελάτης της ΑLPHA BANK αισθάνομαι την ανάγκη ευχαριστήσω δημόσια το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα για τις εναλλακτικές που προσφέρει στην εξυπηρέτησή μας.

Υ.Γ. Απ΄όσο έχω αντιληφθεί, το παράδειγμα της ΑLPHA BANK ακολουθεί και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην πόλη μας με τη λειτουργία ενός ΑΤΜ. Το καλό παράδειγμα...

P.M.
Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls... Ηγουμενίτσα: Control στα capital controls... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.