ΣYNENTEYΞH TOY ΥΠΟΨΗΦΙΟY ΠΡΟΕΔΡΟY THΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΦΥΡΗ

Συνέντευξη για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ και του site thespro.gr παραχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Θανάσης Πορφύρης:

Κύριε Πορφύρη, τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να διεκδικήσετε τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας;

Απ’ όταν άρχισα να ωριμάζω πολιτικά, αποδέχθηκα τις ιδεολογικές αρχές αλλά και τις προγραμματικές και πολιτικές θέσεις που αντιπροσώπευε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχω δώσει και εγώ τους δικούς μου αγώνες, από τα φοιτητικά μου χρόνια, σαν μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. Ήμουν πρόσφατα υποψήφιος στην Αυτοδιοίκηση σαν Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Αλέκο Καχριμάνη.

Ξέρω ότι η πολιτική είναι μια πολύ σκληρή δοκιμασία που κρύβει περισσότερες λύπες και πολύ λιγότερες χαρές. Γνωρίζω επίσης το πόσο σημαντικό και σοβαρό είναι να διεκδικώ τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Φιλοδοξώ όμως να έχω την ικανοποίηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και ότι μπορώ να προσφέρω στο κόμμα μου, σε τοπικό επίπεδο, τις δυνατότητες της ανανέωσης, της διεύρυνσης και της ενότητας.

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε, στην περίπτωση που θα είστε ο επόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ;

Αν εκλεγώ Πρόεδρος θα βασιστώ στις οργανωτικές αρχές της Παράταξης για αξιοκρατία και δημοκρατική οργάνωση, σε σχέση με τη λειτουργία της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Η κοινωνική ευθύνη θα είναι προσανατολισμένη στα προβλήματα του νομού μας με αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινωνικό περιβάλλον. Η ελευθερία ως προς την ατομική ευθύνη για τα μέλη της και η χρήση νέων τεχνολογιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διάχυση της ιδεολογίας και του πολιτικού λόγου του κόμματος, θα βοηθήσουν ώστε η θεσπρωτική κοινωνία να αγκαλιάσει ξανά την Παράταξη. Ιδιαίτερα τους νέους , σαν εμένα, ανθρώπους οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Η ΝΟΔΕ δεν θα είναι μόνο το γραφείο του Προέδρου της, αλλά χώρος οικείος για όλους όσους εμπιστεύονται τη ΝΔ.

Η ΝΟΔΕ θα παίρνει θέση στα τοπικά προβλήματα κάνοντας προτάσεις οι οποίες θα προκύπτουν μέσα από διαδικασίες εσωτερικού διαλόγου. Για πιο εξειδικευμένα θέματα θα δίνονται απόψεις και από τους θεματικούς συμβούλους. Και άλλοι όμως θα αξιοποιηθούν. Οι πόρτες της ΝΟΔΕ θα είναι ανοικτές για όποιον θέλει να προσφέρει.

Για το μεγάλο πρόβλημα της εύρεσης οικονομικών πόρων για τη λειτουργία της Οργάνωσης, είμαι αισιόδοξος ότι με μια σειρά ενεργειών και επαφών, θα καταφέρουμε να χρηματοδοτήσουμε σε εθελοντική βάση τα πάγια έξοδα, στο πνεύμα πάντα των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει και σε κεντρικό επίπεδο η ΝΔ.

Πολλοί μιλούν για έντονο παρασκήνιο στις εκλογές αυτές. Υπάρχει περιθώριο στην Ν.Δ. για νέα εσωστρέφεια;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια υπήρξαν πολλές νέες υποψηφιότητες για τις κατηγορίες των τοπικών επιτροπών, των συνέδρων και των θεματικών συμβούλων. Αυτό δεν είναι παρασκήνιο αλλά υγιές φαινόμενο για την τοπική ΝΔ. Αυτό δεν είναι εσωστρέφεια αλλά το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας για εξωστρέφεια και άνοιγμα στην κοινωνία.

Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ενεργά και ισότιμα σε όλες τις εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκλογές, ψηφοφορίες στα όργανα του Κόμματος. Αυτό πρέπει να μας χαροποιεί και όχι να μας φοβίζει. Δυστυχώς, απ’ ότι πληροφορήθηκα υπήρξαν κάποια προβλήματα που οδήγησαν στην κατάθεση ενστάσεων κατά συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων για καθαρά τυπικούς λόγους. Καλό θα ήταν να μην υπήρχαν αυτοί οι αποκλεισμοί. Θέλουμε να φέρουμε νέο κόσμο στη ΝΔ και όχι να διώξουμε και αυτούς που χρόνια μας στηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση σκοπός μας είναι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι την επόμενη μέρα και να δώσουμε τη μάχη μας για την απαλλαγή της χώρας από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. 


Όλοι αναγνωρίζουν πως το κυριότερο πρόβλημα της ΝΔ, είναι η απομάκρυνση της ηγεσίας, τοπικής και κεντρικής, από τη βάση του κόμματος. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να λάβετε ώστε να αντιστραφεί αυτή η πραγματικότητα;

Αλλάζοντας την τρόπο προσέγγισης των πολιτών, φτιάχνοντας, όπως ανέφερα και προηγουμένως, μια νέα Νομαρχιακή Οργάνωση που θα ανοιχτεί σε όλους, που θα πιστεύει στην εσωτερική δημοκρατία και το διάλογο και που θα συμμετέχει ενεργά έχοντας άποψη. Μια τέτοια Οργάνωση θα αποτελεί το βασικό κύτταρο της Παράταξης. Φεύγοντας από τον παλιό και ξύλινο πολιτικό λόγο, η βάση θα αναγεννηθεί και θα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην νέα εποχή.

Βέβαια, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι τα παλιά στελέχη και τους αγώνες τους. Αυτοί είναι οι καθοδηγητές μας. Χρειαζόμαστε όμως και νέο αίμα, φρέσκο οξυγόνο για να συνεχίσουμε. Μπορώ όμως να ενώσω το παλιό και το νέο που θα έλθει. Μπορώ να συνθέτω και όχι να χωρίζω. Μπορώ να τους αντιπροσωπεύσω όλους.

Θα συνεργάζομαι με όλους, τον εκάστοτε κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο, τα πολιτικά μας στελέχη, τα στελέχη μας στην Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Με όλους ανεξαιρέτως. Και ταυτόχρονα θα φέρνω νέο κόσμο στη ΝΔ. Εγώ δεν θα συνδυάσω αυτή τη θέση, αν την έχω και όσο θα την έχω, με άλλες επιδιώξεις και δραστηριότητες. Το μόνο μέλημά μου θα είναι να είμαι κοντά στη βάση του κόμματος και να τη διευρύνω συνεχώς.

Οι εσωκομματικοί σας «αντίπαλοι» έχουν θέση στη νέα ΝΟΔΕ που οραματίζεστε;

Όπως καταλάβατε από αυτά που ανέφερα προηγουμένως, όλοι θα έχουν θέση στη νέα Νομαρχιακή Οργάνωση αρκεί να δέχονται τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ανοικτή προς την κοινωνία λειτουργία της. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν εσωκομματικοί αντίπαλοι. Υπάρχουν μόνο συναγωνιστές.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους, πιστούς στις αρχές που πρεσβεύει ο νέος μας Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ελευθερία και την αλληλεγγύη, δύο έννοιες που είναι συνυφασμένες. Τη δυνατότητα του κάθε ατόμου να εργάζεται και να ανταμείβεται γι’ αυτό. Την κινητήρια και δημιουργική δύναμη του κέρδους, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα. Ένα κράτος ισχυρό, που θα ελέγχει, θα ρυθμίζει και θα δημιουργεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όσους δεν θα κατορθώνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής.
ΣYNENTEYΞH TOY ΥΠΟΨΗΦΙΟY ΠΡΟΕΔΡΟY THΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΦΥΡΗ ΣYNENTEYΞH TOY ΥΠΟΨΗΦΙΟY ΠΡΟΕΔΡΟY THΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΟΡΦΥΡΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.