ΣΑΓΙΑΔΑ: Λαϊκοί Αγώνες 1960


Μια ακόμη όμορφη φωτογραφία του Θεόδωρου Ευθυμιάδη, παρέλαση της Αθλητικής Ομάδας Φιλιατών στους λαϊκούς αγώνες του 1960 στη Σαγιάδα. 
 
Διακρίνονται απο αριστερά άγνωστος, πίσω του ο αείμνηστος Λάκης Μαρκατσέλης και πίσω απο αυτόν ο Ευθυμιάδης. Δεξιά ο πρώτος είναι ο Παναγιώτης Κύρκος, πίσω του ο αείμνηστος Σταύρος Νίνας και τελευταίος ο Παντελής Στέφου- κατα πάσα πιθανότητα.



Λίγα λόγια για τον Θόδωρο Ευθυμιάδη, φίλο του αγαπητού μας δικηγόρου Νίκου Μπουρδούκη
Ο Θεόδωρος Ευθυμιάδης είναι ο πρώτος από τα τρία παιδιά του Ευθυμιάδη- Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης Φιλιατών εκεί στα τέλη τις δεκαετίας του ‘50. 
Ο Μάκης ο Ρόμπολας τον θυμάται καλά ¨ήταν ένα καλό και γερό ομορφόπαιδο και τον φωνάζαμε Ρούλη¨. 
Ο Θόδωρος αγαπούσε τον αθλητισμό με ειδίκευση στο άλμα εις ύψος. 
Είχε μάθει μάλιστα τον παλμό ¨στεπάνωφ¨ και πρωταγωνιστούσε σε όλους τους αγώνες κι έκανε το Φιλιάτι περήφανο. 
Στην Παραμυθιά είχε πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσπρωτίας από τον Γκορέζη.
Στην Κέρκυρα στα Φαιάκεια νίκησε και αποθεώθηκε χάρη στη νίκη αλλά και στον πρωτόγνωρο παλμό με τον οποίο έκανε τα άλματα. 
 
Τέλειωσε το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο στην Ξάνθη και σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας δυο ειδικότητες (Παθολ/γος-Καρδ/λόγος). 
Εργάσθηκε σε διάφορα Νοσοκ/μεία για τουλάχιστον 30 χρόνια ως Καρδιολόγος, στο τέλος προ συνταξιοδότησης διετέλεσε Δ/ντής στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. 
 
Από το 2010 είναι συντ/χος και η ενασχόληση με το ιντερνέτ κι όμορφες αναμνήσεις από το Φιλιάτι τον έφεραν στην ιστοσελίδα μας στα ΝΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ- τον έφεραν κοντά μας. Να ΄σαι καλά γιατρέ. 
 
Στην παρακάτω εικόνα που είναι απο Γυμναστικές Επιδείξεις του 1960 στο Γυμναστήριο Φιλιατών, παίρνει το έπαθλο απο τον αείμνηστο Δονάτο Σπανόπουλο- Δήμαρχο Φιλιατών.



κι εδώ ο Ευθυμιάδης κοιτά το φακό σε παρέλαση του 1960 στο Φιλιάτι- διακρίνονται επίσης πισω του ο Μιχάλης Γκανάς και ο αείμνηστος Λάκης Μαρκατσέλης- πρώτος αριστερά

ΣΑΓΙΑΔΑ: Λαϊκοί Αγώνες 1960 ΣΑΓΙΑΔΑ: Λαϊκοί Αγώνες 1960 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.