ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


 
Αγαπητοί γονείς, 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας γι ‘άλλη μια φορά αυτή τη σχολική χρόνιά νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση που βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης. 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. 
Στα πλαίσια της υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ουμνημονίου και των δημοσιοοικονομικών περιορισμών , χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. 
 
Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση τις ημέρες των εορτών του Πάσχα αποφάσισε και νομοθέτησε τα εξής: 
- Στα Νηπιαγωγεία αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14. Στη Θεσπρωτία αν εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση κλείνουν πάνω από 20 τμήματα. 
- Αλλάζει τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, οδηγώντας τα ουσιαστικά σε κατάργηση, αδιαφορώντας για χιλιάδες μαθητές με μαθησιακά προβλήματα. 
- Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!! 
- Κόβουν την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;
- Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!! 
 
Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν όλους μας με προκλητικό τρόπο μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»! 
 
Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγούν σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία! 
 
Η λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι υπόθεση όλων μας! 
 
Ας παλέψουμε μαζί για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. 
 
Ας αγωνιστούμε μαζί για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά σου-μαθητές μας. 
 
Ας αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας. 
Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε. 
 
Το Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.