Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών



Την αντίθεση της για την κυοφορούμενη κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων των προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ. των δημοσίων συμβάσεων στο περιφερειακό τύπο, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών που τάσσεται στο πλευρό της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου στο θέμα αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών έχει ως εξής:

«Νομοσχέδιο - ταφόπλακα στον περιφερειακό Τύπο ετοιμάζεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Πράγματι: Όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο 61 του νομοσχεδίου περί Δημοσίων Συμβάσεων, οι επί δεκαετίες προβλεπόμενες ως υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των σχετικών προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ. των δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό Τύπο καταργούνται, αντικαθιστάμενες από αναρτήσεις (!) στο ΚΗΜΔΗΣ και στις ιστοσελίδες των φορέων, εφόσον διαθέτουν (!), με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσο και για την κοινωνικά αναγκαία βιωσιμότητα των 200 και πλέον περιφερειακών ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων που εντάσσονται σήμερα στον Ν.3548/2007.

Κι αυτό, παρ' ότι η κατάργηση των δημοσιεύσεων στις περιφερειακές -εβδομαδιαίες και ημερήσιες - εφημερίδες, δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ούτε κοινοτική οδηγία, αλλά ούτε και θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος.

Και παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι η κατάργηση των δημοσιεύσεων αυτών στις εφημερίδες, από τη μια θα πλήξει τη διαφάνεια (που συχνά πυκνά επικαλούνται οι ταγοί αυτού του «έρημου» τόπου) και από την άλλη θα σημάνει πρωτίστως την οριστική εξόντωση ενός ζωτικού κλάδου ενημέρωσης με ταυτόχρονο κλείσιμο επιχειρήσεων που αγωνίζονται καθημερινά υπέρ των τοπικών κοινωνιών, γεγονός που θα σημάνει και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ελληνική Περιφέρεια.

Προκαλεί μεγάλη έκπληξη και ανησυχία η προχειρότητα λήψης παρόμοιων αποφάσεων που τραυματίζουν καίρια την επιβίωση ενός πολύτιμου και κρίσιμου τομέα επικοινωνίας της χώρας: του περιφερειακού τύπου, από μία κοινοβουλευτική κυβέρνηση. Η τυχόν επιμονή μέχρι τέλους σε παρόμοιες αποφάσεις, θα είναι ένα ασυγχώρητο ολίσθημα με σοβαρές παρενέργειες για την ελληνική κοινωνία, την ελεύθερη πληροφόρηση και τη Δημοκρατία».

Το Δ.Σ. της Ένωσης 
τ. Βουλευτών - Ευρωβουλευτών
Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών  Στο πλευρό του επαρχιακού τύπου η Ένωση τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.