Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ


 
Η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ παρουσίασε την διαιτητή του τελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU-17 την Ηγουμενιτσιώτισσα Ελένη Αντωνίου.
 
Η Ελένη Αντωνίου μίλησε για την υπερηφάνεια που νιώθει επειδή ορίσθηκε διαιτητής του τελικού Ισπανίας-Γερμανίας στην πόλη Μπορίσοβ., που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των Ισπανίδων και ομολογουμένως η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΝΑ είχε μια άριστη διαιτησία.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει:
«Μία αστυνομικός, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας και που υπηρετεί στην Αθήνα, η Ελένη Αντωνίου, θα διευθύνει τον τελικό με βοηθούς διαιτητές την Ολεξάντρα Aρντάσεβα και την Εμιλί Ωμπρύ, από την Ουκρανία και την Ελβετία αντίστοιχα, και τέταρτη διαιτητή την Βέρα Oπέϋκινα από την Ρωσία. 
«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου», είπε η Αντωνίου στο UEFA.com και πρόσθεσε ότι «ελπίζει ο διορισμός αυτός να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες ευκαιρίες! Αισθάνομαι περήφανη που ορίστηκα σ’ αυτό το μεγάλο τουρνουά, κι έχω μια καλή ομάδα γι’ αυτόν τον τελικό», δήλωσε η 31 ετών διαιτητής, η οποία έχει μπει στην λίστα της FIFA τον Ιανουάριο του 2014 και συνήθως παίζει αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος γυναικών και αγώνες Γ’ εθνικής ανδρών. 
 
«Τα πάντα ήταν εξαιρετικά εδώ. Αυτή είναι η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση σε τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αποδεικνύεται πολύ καλή για την καριέρα μου». Αν και έχει ορισθεί τακτικά σε προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων γυναικών κάτω των 19 και 17 ετών, αυτός ο ορισμός στην Μπορίσοβ-Aρένα αντανακλά την καλή της απόδοση στους 4 ορισμούς διοργανώσεων εθνικών ομάδων που της εμπιστεύθηκαν μέχρι σήμερα οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ από το 2014, όπως και στον ημιτελικό του UEFA Champions League γυναικών μεταξύ Tουρμπίνε Πότσνταμ και Βόλφσμπουργκ. 
 
Αποτελεί επίσης, ανεκτίμητη εμπειρία η συμμετοχή της στην 16μελή ισχυρή ομάδα διαιτησίας σε αυτούς τους τελικούς της Λευκορωσίας. «Έχω πάρει αυτή εδώ την ευκαιρία, για να μάθω από τους ανθρώπους της ΟΥΕΦΑ και να βελτιωθώ για το μέλλον», τόνισε η μητέρα δύο μικρών αγοριών και συνέχισε: «Είχαμε πολύ καλούς συμβουλάτορες παρατηρητές. Υπάρχει καλό πνεύμα και συνεργασία μεταξύ των κοριτσιών, τόσο στον τομέα της κατάρτισης όσο και στην συμβίωσή μας στο ξενοδοχείο». 
 
 
 
Για το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Μπο Κάρλσον, η Ελένη και οι βοηθοί διαιτητές της -όλες Γ’ κατηγορίας διαιτητές- έχουν αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. «Μπορεί να τις δούμε να διαιτητεύουν σε υψηλότερο επίπεδο στο μέλλον», είπε. «Είχαμε κάποιες κρίσιμες αποφάσεις εδώ και το αποτέλεσμα ήταν σωστό». 
 
Ως μέρος της αξιολόγησής της, κάθε διαιτητική 4άδα είχε την δική της ανάλυση μετά από κάθε αγώνα, αν και ο κ. Κάρλσον ήταν προσεκτικός ώστε να μην τις υπερφορτώνει.
 
«Δόθηκαν σχετικές οδηγίες στις διαιτητές πριν το τουρνουά, όπως είχαν κι έναν έλεγχο φυσικής κατάστασης. Στην συνέχεια, όποτε υπήρξε μια διαφορετική άποψη, την συζητήσαμε με όλο το γκρουπ των διαιτητών, εξηγώντας κάποιες γενικές παρατηρήσεις, όταν χρειάσθηκε. 
 
«Το υψηλότερο επίπεδο που έχουν διαιτητεύσει αυτές οι διαιτητές, είναι ως επί το πλείστον τα ημιτελικά διοργανώσεων γυναικών κάτω των 19», πρόσθεσε ο επιφορτισμένος με την επίβλεψη της λειτουργίας των διαιτητών εδώ στο Μινσκ της Λευκορωσίας. «Ξεκινήσαμε με έξι διαιτητές και οκτώ βοηθούς, συν δύο τέταρτους διαιτητές από την φιλοξενούσα χώρα, στην φάση των ομίλων. Στην συνέχεια κρατήσαμε τέσσερις διαιτητές και τέσσερις βοηθούς για τα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά».
Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΙΩΤΙΣΣΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ   ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.