Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998



Να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα οικογενειακά κριτήρια ώστε οι επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998 να τοποθετούνται στο νομό της μόνιμης κατοικίας τους ή στο νομό που υπηρετεί ο/η σύζυγος, εφ' όσον είναι δημόσιος υπάλληλος, ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που απευθύνει στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Πρόβλεψη οικογενειακών κριτηρίων για την τοποθέτηση επιτυχόντων διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998»

Με την υπ' αριθ. 1ΕΓ/2016 Προκήρυξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 3/10-5-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) καλούνται οι επιτυχόντες του Γραπτού Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. έτους 1998 να υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/27-2-2016).

Σύμφωνα με την Προκήρυξη κάθε υποψήφιος, κατατάσσεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχε καταταγεί στους πίνακες της υπ' αριθ. 8/1997 Προκήρυξης με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία που έλαβε στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 1998 ήταν ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.

Τόσο στο κυρίως κείμενο όσο και στο Παράρτημα Α' της υπ' αριθ. 1ΕΓ/2016 Προκήρυξης (Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση) δε ζητείται κάποιο στοιχείο σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος (έγγαμος ή όχι, αριθμός παιδιών, ανήλικα τέκνα, τόπος υπηρεσίας συζύγου εφ' όσον εργάζεται σε Δημόσια Υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα), κατάσταση η οποία πιθανότατα έχει μεταβληθεί σε σχέση με την προ 18ετίας δήλωση επιθυμίας των επιτυχόντων. Κατά συνέπεια δε λαμβάνονται υπόψη για την προτιμώμενη θέση οικογενειακά κριτήρια όπως η υπηρεσία συζύγου στον ίδιο ή σε όμορο νομό με αυτόν της προτιμώμενης θέσης, σύζυγος που υπηρετεί σε παραμεθόρια περιοχή και γονείς με ανήλικα παιδιά ή/και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν προτίθεται να εξειδικεύσει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 38 του Ν. 4369/2016, ώστε να λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένα κοινωνικά/οικογενειακά κριτήρια για την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998 στο νομό της μόνιμης κατοικίας τους ή σε αυτόν που υπηρετεί ο/η σύζυγός τους.
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998 Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΕΠ 1998 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.