Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016, με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας



Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 9 μμ, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, διοργανώνεται το κορυφαίο αντάμωμα του Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα! Η πιο όμορφη, η πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας! Με τις περισσότερες, παρά ποτέ άλλοτε, συμμετοχές πολυφωνικών ομίλων! Η πιο ξεχωριστή στα δεκαεπτά χρόνια Μεγάλων Γιορτών Πολυφωνίας στην Αθήνα. Μια κορυφαία γιορτή που πραγματοποιείται με τη στήριξη του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας!

Δεκαέξι πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία, σμίγοντας τραγούδια, είδη, γλώσσες, λαούς, φωνές και ψυχές ανταμώνουν στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή των φωνών κάθε χρόνο! Η φετινή γιορτή έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρά ποτέ άλλοτε! Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι όμιλοι και τα σχήματα:

Οι κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο όμιλος από το Άνω Πωγώνι (χωριά Πολύτσανη, Χλωμό), ο αντιφωνικός όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο “Χαονία”, τα πολυφωνικά σχήματα Αετόπετρας και “Πεντάτονο” (μαθητές του Βαγγέλη Κώτσου), τα πολυφωνικά σχήματα του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών “Χάονες”, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Δερόπολη” , της Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, το “Πολύφωνο” – Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής.

Και πέρα από την Ηπειρώτικη Πολυφωνία, συμμετέχουν το εξαίρετο αλβανικό πολυφωνικό σχήμα “Lot Kurbeti”, οι εξαίσιες Βουλγάρικες πολυφωνίες των “Rhodina”, οι Terra Voce – γυναικείο σύνολο με πολυφωνίες της Κάτω Ιταλίας – και οι «Ιώ» με διφωνίες από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, Κάτω Ιταλία.

Και πέρα από τις απαράμιλλες φωνές, η ατόφια Δεροπολίτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα, σε εμβληματικούς σκοπούς της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης, σέρνοντας το μεγάλο κυκλωτικό χορό στην κορύφωση της γιορτής! Και πέρα από το κλαρίνο, τρεις Θρακιώτικες γκάιντς, στα χέρια του Χρίστου Δανάκη και των μαθητών του, σε Θρακιώτικους ζωναράδικους! Και από δίπλα γκρεκάνικες κιθάρες και ταμπουρέλα! Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, με πολλές και πανέμορφες μουσικές προτροπές για χορό!

Αληθινά μεγάλη η φετινή Γιορτή του Πολυφωνικού Τραγουδιού! Γιατί φέτος γιορτάζουμε όχι μόνο το ίδιο το κορυφαίο μας αντάμωμα αλλά και δύο σπουδαία νέα για το πολυφωνικό τραγούδι! Στις 14 Μάη, με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού! Ενώ μόλις ανακοινώθηκε η εγγραφή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά από πρόταση και διαμόρφωση του δελτίου από τον κερατζή του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρο Λαμπρίδη. Έχουμε πολλούς λόγους να το γιορτάσουμε φέτος με την ψυχή μας στο θέατρο Πέτρας.

Η "Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016" είναι το κορυφαίο ετήσιο αντάμωμα για τους φίλους της λαϊκής πολυφωνίας στην Αθήνα και, ταυτόχρονα, ένα κάλεσμα μύησης στο αποκαλυπτικό ταξίδι στα αθησαύριστα τοπία του πολυφωνικού τραγουδιού! 
 
Ένα κάλεσμα σε μελλοντικούς ιχνηλάτες και σκυταλοδρόμους αυτής της σπουδαιότατης πολιτιστικής κληρονομιάς που, χάρη και στην εικοσάχρονη δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού, δοκιμάζει υποσχετικούς μέλλοντες διαρκείας!

Την εκδήλωση διοργανώνει η "ΑΠΕΙΡΟΣ" /Πολυφωνικό Καραβάνι. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο “Πολιτεία” (Ασκληπιού 3). Εισιτήρια θα πωλούνται και στα ταμεία του θεάτρου Πέτρας την ημέρα της συναυλίας – το Σάββατο 11 Ιουνίου!

Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016, με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2016, με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.