ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ)

Κείμενο - Φωτογραφίες: Αναστάσιος Βασιάδης

Οι πανηγυρικές επετειακές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2016, που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στο ιστορικό Σούλι και την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Κουγκίου, ζωντάνεψαν στην μνήμη την οργανωμένη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στα χρόνια του ΄60.

Οι μαθητές υπό την συνοδεία καθηγητών τους, συμμετείχαν απο το πρωί στα δρώμενα της ημέρας, τιμώντας με τον τρόπο τους, τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών.

Μετά την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, οι μαθητές του Γυμνάσιου Ηγουμενίτσας, ακολουθούσαν ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό τιμής και μνήμης, βαδίζοντας στο ιστορικό κακοτράχαλο μονοπάτι με την ονομασία ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑΙΝΑΣ, που ξεκινούσε από την Κιάφα και κατέληγε στην Γλυκή.

Κατά την διαδρομή των είκοσι περίπου χιλιομέτρων ορεινής πεζοπορίας, οι μαθητές ακολουθούσαν την πορεία του ποταμού Αχέροντα που πότε εμφανίζονταν στην επιφάνεια του εδάφους και πότε ακολουθούσε υπόγεια διαδρομή.

Η Γλυκή με τα δροσερά πλατάνια της, ήταν η ανταμοιβή του οδοιπορικού τιμής και μνήμης για το Σούλι.
ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ) ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΄60 (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.