Τα «φιλέτα» της Ηπείρου που οδηγήθηκαν στο υπερταμείο - Δύο στη Θεσπρωτία




Εκατοντάδες είναι τα ακίνητα στην Ήπειρο, που πέρασαν μαζί με χιλιάδες άλλα στο υπερταμείο, το οποίο θα μεριμνήσει για την αξιοποίησή τους!

Πέρα από τα ακίνητα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ το δρόμο της πώλησης, ιδιωτικοποίησης ή όποιου άλλου όρου επιλεγεί, παίρνουν στρατόπεδα, εκτάσεις φιλέτα και παραθαλάσσια ακίνητα.

Πρόκειται για όλα τα ακίνητα που ήταν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ και τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στην δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ακίνητα –εβδομήντα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα- δεν ονοματίζονται στην τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή, ενώ αναλυτικός τους κατάλογος, όσο κι αν αναζητηθεί, δεν θα βρεθεί.

Στον τρισδιάστατο χάρτη που φιλοξενεί η ΕΤΑΔ στην ιστοσελίδα της, υπάρχουν μόνο αριθμοί, τους οποίους αδυνατεί να ερμηνεύσει κάποιος που δεν έχει ειδικές γνώσεις.

Προ τριετίας ωστόσο και σε εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ που είχε γίνει στα Γιάννινα, είχαν παρουσιαστεί αρκετά κι ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ακίνητα αυτά και είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί τότε στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα, ορισμένα εκ των οποίων τότε ανήκαν ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ τώρα περνούν όλα το νέο υπερταμείο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:
- Έκταση 83 στρεμμάτων στο Σεβαστό Παραμυθιάς - Παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων στη Σαγιάδα
- Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Λιθαρίτσια)
- Έκταση του δημοσίου στην Πεδινή, δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη
- Το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα
- Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας
- Η παράκτια έκταση του Αράχθου στην Άρτα.

Το πάρκο στα Λιθαρίτσια, όπως και το δημοτικό πάρκινγκ, παραχωρούνταν από τον ΕΟΤ στο Δήμο, με πολυετείς συμβάσεις.

Η τελευταία έληξε το 2011 και παρά τις προσπάθειες που έγιναν η έκταση δεν παραχωρήθηκε ξανά.

Προ ημερών, όταν από την Δημοτική Αρχή επανήλθε το ζήτημα της ανάπλασης, υποστηρίχθηκε ότι το ιδιοκτησιακό είναι λυμένο, χωρίς όμως να αποσαφηνιστεί με πιο τρόπο...

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι, την ώρα που εκατοντάδες ακίνητα της Ηπείρου, οδηγούνται στο ξεπούλημα δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από κανέναν επίσημο φορέα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές τηρούν σιγή ιχθύος, τα κόμματα επίσης, όπως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ή δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί ή το θεωρούν ελάσσονος σημασίας.
Τα «φιλέτα» της Ηπείρου που οδηγήθηκαν στο υπερταμείο - Δύο στη Θεσπρωτία  Τα «φιλέτα» της Ηπείρου που οδηγήθηκαν στο υπερταμείο - Δύο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.