ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Μετά από σύσκεψη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, οι σύλλογοι μας εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις:

- Στα Νηπιαγωγεία αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14. Στη Θεσπρωτία αν εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση κλείνουν πάνω από 20 τμήματα.

- Αλλάζει τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, οδηγώντας τα ουσιαστικά σε κατάργηση, αδιαφορώντας για χιλιάδες μαθητές με μαθησιακά προβλήματα.

- Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!!

- Κόβουν την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;

- Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!!

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν όλους μας με προκλητικό τρόπο μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»!

Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

- Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

- Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΩΡΑ 11:00

Η λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι υπόθεση όλων μας!
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.