Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου



 
 
Για ομοφοβική στάση καθώς και για απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας, καταγγέλλουν κάτοικοι του Γαρδικίου άλλα και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, τον διευθυντή του γυμνασίου Γαρδικίου, με αφορμή την αντίρρηση του τελευταίου στην πραγματοποίηση σε αίθουσα του σχολείου, του θεατρικού ΓΚΟLFΩ ΦΟR ΕΒΕR από τον πολιτιστικό σύλλογο της κοινότητας

Πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι καταγγελίες, ο λόγος της αντίρρησης του διευθυντή είναι πως σε μια σκηνή ενός λεπτού, εμφανίζεται ο χαρακτήρας ενός ομοφυλόφιλου.

Η σχετική αίτηση από τον σύλλογο Γαρδικίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Γυμνασίου, κατατέθηκε στην σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σουλίου, και ο διευθυντής του γυμνασίου με έγγραφο του (με αρ. πρωτοκόλλου #100 και ημερομηνία 16.6) δήλωσε πως είναι αρνητικός με την πραγματοποίηση του θεατρικού καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων, “η παράσταση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί, είναι παρωδία γνωστού βουκολικού δράματος διασκευασμένη κατά τρόπο που το περιεχόμενο της δεν προσιδιάζει στις αρχές, το μήνυμα και το περιεχόμενο της παρεχόμενης στο σχολείο μας παιδεία".

Παρόλα αυτά το θεατρικό ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου και στέφθηκε με απολυτή επιτυχία κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού που το παρακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου, σε επικοινωνία τους με την paramythia-online.gr, κράτησαν αποστάσεις, διαχωρίζοντας την θέση τους από την καταγγελία, τονίζοντας πως δεν επιθυμούν να δοθεί συνέχεια.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του διευθυντή του γυμνασίου Γαρδικίου (κλικ για μεγέθυνση)

 
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου Παραμυθιά: Καταγγέλλουν ομοφοβική στάση και λογοκρισία της τέχνης από τον διευθυντή του Γυμνασίου Γαρδικίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.