ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ (+ΦΩΤΟ)



Η Τετάρτη ήταν ιδιαίτερη για το σχολείο μας, γιατί μας επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, η βραβευμένη μεταφράστρια και συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου. 

Οι δάσκαλοί μας, αφού ενημερώθηκαν προ διμήνου για την επίσκεψη της κ. Αγγελίδου στο σχολείο, ανταποκρίθηκαν με προθυμία και δούλεψαν με τους μαθητές τους κάποια από τα βιβλία της και συγκεκριμένα:
 
Β΄ και Γ΄ τάξη: «Η αρπαγή του Κέρβερου», «Τα βόδια του Γηρυόνη», 
«Τα μήλα των Εσπερίδων»
    
Δ΄τάξη: «Ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος»

Ε ΄και Στ΄τάξη: «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα»

Η συγγραφέας συναντήθηκε χωριστά με κάθε μία από τις παραπάνω ομάδες και για τρεις ώρες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών με την παραστατικότατη αφήγηση και παρουσίασή της. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και έκαναν ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν με μεγάλη χαρά από την ίδια.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αγγελίδου, που έκανε το μακρινό ταξίδι από την Αθήνα και μας τίμησε με την παρουσία της στο σχολείο μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά μας να έρθουν σε επαφή με μία σημαντική συγγραφέα και μεταφράστρια!!!
 
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ (+ΦΩΤΟ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.