Δυστυχώς οι φελλοί και τα λαμόγια επιβιώνουν παντού - Του Πέτρου Μίντζα



Ξεκινώντας με την εμπειρική αλήθεια ότι οι φελλοί επιπλέουν, πράγμα που το βλέπουμε συχνά σε ποτάμια, λίμνες και θάλασσες. Αυτή η απλοϊκή διαπίστωση ισχύει μεταφορικά και για κάποιους φελλούς- ανθρώπους, που καταφέρνουν να είναι πάντα στα πράγματα και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Αυτός ο κανόνας πάντα ίσχυε αλλά σήμερα ισχύει περισσότερο από ποτέ. Οι φελλοί και τα λαμόγια επιβιώνουν και βγαίνουν πάντα κερδισμένοι, ενώ χαμένοι είναι οι έντιμοι, αξιοπρεπείς και σοβαροί άνθρωποι.

Κάθε τόπος έχει τα δικά του λαμόγια. Αν είναι απλοί πολίτες λίγο μας ενδιαφέρει, αν ανακατεύονται όμως στα κοινά μας ενδιαφέρει και μας τσούζει.

Το δύσμοιρο Φιλιάτι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα. Υπάρχουν κι εδώ λαμόγια, τα οποία με το απύθμενο θράσος που διαθέτουν, την καπατσοσύνη, τις πελατειακές σχέσεις και την ένοχη αναπαραγωγή της μετριότητας από κλειστές κλίκες, καταφέρνουν να υφαρπάζουν τις ψήφους και να εκλέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι ή να βολεύονται σε πόστα του Δήμου.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς π.χ. Δημοτικούς Συμβούλους , ανίδεους, με περιορισμένες ικανότητες και αντιλήψεις να καθορίζουν με τη στάση και την ψήφο τους το μέλλον των παιδιών μας.

Είναι αποκαρδιωτικό -απογοητευτικό να διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου μας σήμερα, άνθρωποι ιδιοτελείς και χωρίς γνώσεις, με γνώμονα το όφελος της τσέπης τους και όχι του τόπου μας.

Είναι ξεφτίλα για όλους μας, κυρίως όμως για τους Δημότες που στηρίζουν με την ψήφο τους αυτούς τους τυχάρπαστους , παράδειγμα κάποιους που ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη της αμαρτωλής Δημοτικής Αρχής τη δεύτερη τετραετία (2006-2010), που χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ και χρέωσαν το Δήμο Φιλιατών για τα επόμενα 100 χρόνια.

Η τοπική κοινωνία -η οποία δείχνει προκλητική ανοχή- αν πράγματι νοιάζεται και θέλει να βοηθήσει τον πονεμένο τόπο μας να έχει καλύτερο μέλλον, πρέπει να τιμωρήσει αμείλικτα τα αδίστακτα λαμόγια, βάζοντάς τα μια για πάντα στο περιθώριο. 

 Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Δυστυχώς οι φελλοί και τα λαμόγια επιβιώνουν παντού - Του Πέτρου Μίντζα Δυστυχώς οι φελλοί και τα λαμόγια επιβιώνουν παντού - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.