Τρία χρόνια μετά το ανθρωποκυνηγητό στην Θεσπρωτία, φυλάκιση 35 ετών για τον Ιλίρ Κούπα



Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την μεγάλη απόδραση στις Φυλακές Τρικάλων. Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των έντεκα κακοποιών.

Ιούλιος του 2013 και η επιχείρηση είχε επικεντρωθεί στα βουνά του Σουλίου και στη Ντουσκάρα, όπου είχαν βρει καταφύγιο ο Μάριον Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα.

Μετά από αρκετές μέρες και νύχτες ανελέητης καταδίωξης, ο πρώτος σκοτώνεται στη Βροσύνα, σε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Ο δεύτερος καταδιώκεται, όμως καταφέρνει να περάσει το φυσικό εμπόδιο του Καλαμά και λίγες μέρες αργότερα αποδεικνύεται ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Και εκεί όμως συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα μέχρι την ώρα που συνελήφθη, λίγους μήνες αργότερα.

Ο Ιλίρ Κούπα, είχε απασχολήσει και τις αλβανικές αρχές μέχρι την ημέρα της σύλληψής του. Μαζί με άλλους συμπατριώτες του, κατηγορήθηκε για ληστείες, κλοπών στρατιωτικών όπλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι άλλα βαριά αδικήματα που είχε διαπράξει στο έδαφος της Αλβανίας.

Ο Ιλίρ Κούπα, τρία χρόνια μετά την μεγάλη απόδραση των φυλακών Τρικάλων, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 35 ετών!

Στα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκαν συνολικά, από το αλβανικό δικαστήριο, 175 χρόνια κάθειρξης!

Καταφύγιο στην Αλβανία ωστόσο έχει βρει και ο τρίτος σκληρός της παρέας Μουρατάζ Μουρατάϊ. Νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ελλάδα, άκρως επικίνδυνος σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, φαίνεται ότι κυκλοφορεί στα Τίρανα με πλαστά στοιχεία, και αναπτύσσει πλούσιες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Τρία χρόνια μετά το ανθρωποκυνηγητό στην Θεσπρωτία, φυλάκιση 35 ετών για τον Ιλίρ Κούπα  Τρία χρόνια μετά το ανθρωποκυνηγητό στην Θεσπρωτία, φυλάκιση 35 ετών για τον Ιλίρ Κούπα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.