Ακόμη μία οργανωμένη φυτεία με 685 δενδρύλλια κάνναβης (+ΦΩΤΟ)




Ακόμη μία οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία με (685) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σε παραποτάμια δασική περιοχή, κοντά στην Επαρχιακή Οδό Πωγωνιανής – Δελβινακίου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν εχτές (20 Ιουλίου 2016) μετά τα μεσάνυχτα, μέσα στο χώρο της φυτείας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Δελβινακίου, στις όχθες χειμάρρου. Τα δενδρύλλια κάνναβης (σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 μέτρων) εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την καλλιέργεια των φυτών (σκαπτικά εργαλεία, λίπασμα, σύστημα ποτίσματος κτλ.).

Παράλληλα οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει δύο ειδικούς χώρους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως παρατηρητήρια προκειμένου να μπορούν να εποπτεύουν το χώρο της καλλιέργειας των ναρκωτικών από απόσταση, ενώ στο χώρο της φυτείας είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα για τη διαμονή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στην κατοχή των δραστών, (14) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, (3) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δυο αλλοδαπών προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη μεγάλες φυτείες σε δύσβατες και δασώδεις περιοχές των Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συγκεκριμένα:

· Την 04 Ιουλίου 2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (3.191) δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων.

· Την 10 Ιουλίου 2016, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στην ίδια περιοχή, (359) δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, καλλιεργητές της φυτείας.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ακόμη μία οργανωμένη φυτεία με 685 δενδρύλλια κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Ακόμη μία οργανωμένη φυτεία με 685 δενδρύλλια κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.