Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα


 
 
Ο μ...... του χωριού υπάρχει πάντα. Πως θα μπορούσε να λείψει από ένα κεφαλοχώρι όπως το Προδρόμι.

6 σκύλοι και μάλιστα οικόσιτοι βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλες που ρίχνει ασυνείδητος κάτοικος του χωριού μέσα στις αυλές των σπιτιών. Φυσικά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της επαφής του δηλητηρίου με μικρό παιδί και στην περίπτωση αυτή δεν θα μιλάμε για παραβίαση του νόμου 4039/2012, άλλα για ανθρωποκτονία.

Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται τους τελευταίους μήνες και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ζωόφιλους και όχι μόνο. Μάλιστα την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί αναφορά στην αστυνομία με σκοπό την μήνυση κατ' αγνώστων. 
 
Τι προβλέπει η νομοθεσία: Σύμφωνα με το νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.
 
Σύμφωνα με την δικηγόρο Βασιλική Τάκη (παρατηρητήριο κακοποίησης ζώων), σε περίπτωση φόλας, ακολουθούμε τα εξής βήματα:
 
- Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου (Παραμυθιά 2666022222), στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων.
- Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία.
- Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Περιφεριακής Ενότητας (Θεσπρωτία 2665024443) να έλθει γιά να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου.
- Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση.
- Kαταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση (δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας 2665023553).
 
 
Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα Μπαράζ δηλητηρίασης σκύλων από ασυνείδητο. 6 νεκροί σκύλοι σε μικρο χρονικό διάστημα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 09, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.