Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ

  
Η Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας (Μ.Β.Κ.), λειτουργεί από το 2004 με ευθύνη της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

Από τότε ξεκίνησε και οι υποχρέωση (και χρέωση) των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων , να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Μάλιστα για όσους δεν προχωρούσαν στην άμεση σύνδεση με το δίκτυο, υπήρχε η "δαμόκλειος σπάθη" της επιβολής προστίμου.

Λίγο καιρό μετά, το σύνολο σχεδόν των πολιτών και ιδιοκτητών, συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της ΔΕΥΑΗ

Και ενώ θα περιμέναμε ένα από τα πρώτα κτήρια, εάν όχι το πρώτο δείχνοντας το ... καλό παράδειγμα, που θα συνδεόταν με την αποχέτευση θα ήταν αυτό της ΔΕΥΑΗ, πληροφορηθήκαμε πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα, τέλος Ιουλίου του 2016.

12 χρόνια μετά από την ολοκλήρωση της Μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας, το κτήριο της αρμόδιας υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης (στο παλιό Δημαρχείο Ηγουμενίτσας), συνδέεται επιτέλους και αυτό με το δίκτυο.

Την απόφαση (για την έγκριση του κόστους σύνδεσης) έλαβε στις 11 Ιουλίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Και για να υποχρεωθεί να πάρει αυτή την απόφαση, χρειάστηκε αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας    του Δήμου Ηγουμενίτσας στις 04-7-2016 στην οποία αναφέρεται:   
«Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Υπηρεσία μας   να   προχωρήσει   στην   ανάθεση   της   εργασίας   με   τίτλο:   Σύνδεση   του   παλαιού Δημαρχείου   με   το   αποχετευτικό   δίκτυο,   με   συνολικό   κόστος   682 ,00    ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% ».

Η παραπάνω συμπεριφορά είναι ενδεικτική της παθογένειας και της νοοτροπίας του Ελληνικού Κράτους.

Πιέζουν τους πολίτες να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις, την ίδια ώρα που τα αρμόδια όργανα του κράτους είναι αυτά που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , τις δικές τους αποφάσεις.

Μένει μόνο να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, να μας πληροφορήσουν για το που πηγαίναν μέχρι σήμερα τα λύματα της αποχέτευσης του κτηρίου  του πρώην Δημαρχείου, όπου εδρεύει και η Υπηρεσία Αποχέτευσης.

Εμείς τόσα χρόνια δεν έχουμε δει ποτέ βυτιοφόρο να κάνει εκκένωση σε κάποιο βόθρο της περιοχής.
Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσα: Τελευταίο κτήριο που συνδέεται με τον βιολογικό αυτό της ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.