Επανέρχεται η Λευκάδα με επίσημο αιτημα για μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι


 
 
Την πόρτα της Ηπείρου χτυπά και πάλι η Λευκάδα, προκειμένου να μεταφέρει τα απορρίμματά της, στους ΧΥΤΑ της περιοχής. Όπως έγινε γνωστό κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, από την Λευκάδα έχει υποβληθεί αίτημα, επισήμως, στο Δήμο Σουλίου, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την μεταφορά των απορριμμάτων στο Καρβουνάρι.

Παράλληλα από τον Δήμο του νησιού, έχει κατατεθεί αίτημα έκτακτης επιχορήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνδράμει για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Σημειώνεται ότι προ μηνός περίπου το Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν αυτό που είχε ζητήσει από τους τρεις Συνδέσμους της Ηπείρου να απορροφήσουν στους ΧΥΤΑ της περιοχής τα απορρίμματα της Λευκάδας, ενώ στη συνέχεια ανάλογο ζήτημα ανέκυψε και στην Κέρκυρα.

Τότε και οι τρεις Σύνδεσμοι- Φορείς Διαχείρισης είχαν απαντήσει αρνητικά, ανοίγοντας μάλιστα και μία μίνι αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συμφωνούσε στη μεταφορά απορριμμάτων από την Λευκάδα. Τώρα το ζήτημα επανέρχεται και οι δήμαρχοι της Ηπείρου φοβούνται ότι το δικό τους όχι θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές ναι από το Υπουργείο Εσωτερικών...

Με ποιο τρόπο; Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή με άλλη νομοθετική ρύθμιση, το Υπουργείο επικαλούμενο τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος και λόγους δημόσιας υγείας, μπορεί να αποφασίσει ερήμην των Ηπειρωτών, την μεταφορά των απορριμμάτων από τη Λευκάδα στους ΧΥΤΑ της περιοχής. «Φοβούμαστε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα φέρουν τα σκουπίδια στην Ήπειρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Στάθης Γιαννούλης, υπενθυμίζοντας τις αρνητικές αποφάσεις που έχουν λάβει και οι τρεις προυπάρχοντες Φορείς. Οι υποδομές της Ηπείρου, τόνισε ο κ. Γιαννούλης δεν αντέχουν τα απορρίμματα άλλων περιοχών..

Σημειώνεται ότι οι ΧΥΤΑ Άρτας, Ελληνικού και Καρβουναρίου, έχουν συγκεκριμένα περιθώρια και ήδη από την Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζονται οι επεκτάσεις τους, με νέα κύτταρα, μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η Λευκάδα και η Κέρκυρα αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα με την διαχείριση των απορριμμάτων και εναγωνίως ζητούν λύση. Έτσι επανέρχονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα στη λύση της Ηπείρου..

Λύση που μάλλον θα κληθεί να δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε τα σκουπίδια από δύο κορυφαίους νησιωτικούς, τουριστικούς προορισμούς, να καταλήγουν στην φτωχότερη περιφέρεια της χώρας.

Επανέρχεται η Λευκάδα με επίσημο αιτημα για μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι Επανέρχεται η Λευκάδα με επίσημο αιτημα για μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.