ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους πραγματοποίησε τρεις καλοκαιρινές μαθητικές συναυλίες, που έλαβαν χώρα στις 26, 29 & 30 Ιουνίου 2016 στο «Πάνθεον».

Η πρώτη μαθητική συναυλία ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί με το γνωστό μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος κι ο λύκος» του Σεργκέϊ Προκόφιεφ. Το τμήμα της μουσικής προπαιδείας σε συνεργασία και με άλλα τμήματα του ωδείου παρουσίασαν το μουσικό παραμύθι δίνοντας στους μικρούς φίλους που παρευρέθηκαν εκεί να καταλάβουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τη διαφορετικότητα στον ήχο των μουσικών οργάνων και πώς μπορούμε να περιγράψουμε καταστάσεις, ανθρώπους και ζώα με τη μουσική. Οι μικροί μαθητές πραγματικά έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο που βρέθηκε στο χώρο του «Πάνθεον». Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας μαθητές της προκαταρκτικής τάξης όλων των μουσικών οργάνων του ωδείου παρουσίασαν στο κοινό, είτε μεμονωμένα, είτε συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα, γνωστά μουσικά κομμάτια.

Στις 29 και 30 Ιουνίου το βράδυ ακολούθησαν οι δύο επόμενες μαθητικές συναυλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του «Πάνθεον», δίπλα στη θάλασσα. Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα μικροί και μεγάλοι μαθητές του ωδείου παρουσίασαν τις μουσικές τους ικανότητες στο βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κιθάρα, κλαρινέτο, φλάουτο, κλασικό τραγούδι, μπουζούκι, αρμόνιο, παραδοσιακό κλαρίνο, ντραμς, φωνητική, ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα. Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών συναυλιών περιελάμβανε όλα τα είδη της μουσικής (κλασική, rock, έντεχνη, λαϊκή και παραδοσιακή) τα οποία παρουσίασαν οι μαθητές είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε σύνολα. Τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των συναυλιών είχε ο διευθυντής του ωδείου κ. Γιώργος Λάμπρης και το διδακτικό προσωπικό του ωδείου.

Το Πρότυπο Ωδείο είναι γεγονός ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο που παίζουν οι μαθητικές συναυλίες στη μουσική εξέλιξη των μαθητών. Μέσα από τις συναυλίες αυτές οι μαθητές όχι μόνο μαθαίνουν να εκφράζονται μέσω της μουσικής αλλά και να εξοικειώνονται με την παρουσία ακροατηρίου. Μέσα από τις απαραίτητες πολλαπλές πρόβες που γίνονται ενόψει των συναυλιών, οι μαθητές καθοδηγούνται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως, για παράδειγμα, χαλιναγώγηση του τρακ, αρχές σκηνικής παρουσίας, συνεργασία με άλλους μαθητές σε μουσικά σύνολα κ.λ.π.

Όλες οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Χορηγοί ήταν η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και η VODAFONE, ενώ η κάβα ποτών-είδη δώρων «ΚΕΛΑΡΙ», δρόσισε τους παρευρισκόμενους προσφέροντας λευκό παγωμένο κρασί.

Χορηγοί επικοινωνίας: thespro.gr και ΒΔΕΛΛΑ.

Επόμενες εκδηλώσεις του Ωδείου είναι στις 7 & 8 Ιουλίου 2016, στην Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 21:30.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016: Συναυλία με έντεχνο και Rock πρόγραμμα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016: Συναυλία με λαϊκό πρόγραμμα.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.