ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράμματα έως τον Οκτώβριο



Έξι προγράμματα για ανέργους αναμένεται να τρέξουν από τις αρχές Αυγούστου έως και τον Οκτώβριο, ΟΑΕΔ και υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως έχουν ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη:

Αρχές Αυγούστου

-Θα ξεκινήσουν τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας που θα αφορούν 13.000 νέους από 18 έως 29 ετών και θα είναι εναρμονισμένα με το αντικείμενο των σπουδών τους. Οι νέοι θα καταρτισθούν επί 4 μήνες σε επιχειρήσεις και κατόπιν θα απασχοληθούν (με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με μισθολογικό κόστος, το οποίο θα καλυφθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ) για 8 μήνες στις ίδιες ή και σε άλλες επιχειρήσεις και πάλι στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Από το φθινόπωρο:

- Για νέους 18-24 ετών που αφορά 10.000 θέσεις

- Για νέους 25-29 ετών για 3.000 θέσεις εργασίας, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας άμεσα συνδεδεμένης με το αντικείμενο σπουδών τους.

- Πρόγραμματα υποστήριξης της απασχόλησης για 1.575 ανέργους και

- Πρόγραμμα για 1000 άτομα με ειδικές ανάγκες σε ΚοινΣΕΠ.

- Το τελευταίο είναι το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για ανέργους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, το οποίο αφορά 11.000 νέους διαφόρων ειδικεύσεων.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα “τρέχουν” και τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 17 + 34 δήμους και τα hot spot που αφορούν συνολικά 24.574 ανέργους.

ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράμματα έως τον Οκτώβριο  ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράμματα έως τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.