Έκτακτο: Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία σε εξέλιξη

Κόκκινος συναγερμός στην Τουρκία

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στις τουρκικές Αρχές για τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και λίγο μετά τις 22:30 έκλεισαν και οι δύο γέφυρες του Βοσπόρου. Στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Η αγγλική έκδοση της Hürriyet κάνει λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα, το ίδιο και η Yeni ŞafakΠαράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, στην Άγκυρα ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μάρτυρες αναφέρουν ότι στον εναέριο χώρο πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα πετούν αεροσκάφη και ελικόπτερα του στρατού. Αναφορές μιλούν και για τανκ και στρατιώτες στους δρόμους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε απόπειρα κατάληψης του τουρκικού Πενταγώνου και από ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Σημειώνεται ότι η αγγλική έκδοση της Hürriyet κάνει λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα. Το ίδιο αναφέρει και η Yeni Şafak που είναι φίλα προσκείμενη στον πρόεδρο Ερντογάν. 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πριν από λίγο ότι «γίνεται μία προσπάθεια» για πραξικόπημα αλλά «η κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψει». «Δεν θα βλάψει τίποτα την τουρκική δημοκρατία. Είναι λάθος να αποκαλέσουμε τα γεγονότα πραξικόπημα, αλλά πρόκειται για μία προσπάθεια από ένα μέρος του στρατού. Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν αυτό που χρειάζεται για να επιλυθεί η κατάσταση» υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.
Έκτακτο: Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία σε εξέλιξη  Έκτακτο: Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία σε εξέλιξη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.