Επιστολή διαμαρτυρίας της Θάλειας Θεοδωρίδη (Κάμπιγκ Έλενα)



Θάλεια Θεοδωρίδη
Κάμπιγκ Έλενα
46100 Πλαταριά


Προς
· τον Δήμαρχο Δήμου Ηγουμενίτσας
κ. Ιωάννη Λώλο

Κοιν.:
· Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ηγ/τσας
· Αντιδήμαρχο Ανθρωπίνου Δυναμικού, Τουρισμού και Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ηγ/τσας
· Πρόεδρο και Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Ηγ/τσας
· Πρόεδρο και Μέλη Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Ηγ/τσας
· Πρόεδρο και Μέλη Οικονομικής Επιτροπής


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Ηγουμενίτσας,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας ενημερώσω για την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει εγώ και η οικογένειά μου εξαιτίας της καθημερινής ολοήμερης και ολονύκτιας όχλησης που δεχόμαστε στην κατοικία μας και στην επιχείρησή μας κάμπιγκ ΕΛΕΝΑ, από τα υπαίθρια καταστήματα Υ.Ε. …………………. ………………… στην Τ.Κ. Πλαταριάς, λόγω της άδειας μουσικής που χορήγησε η Δημοτική Αρχή παράλληλα με την κατάχρησή της από τους ιδιοκτήτες.

 
Η ποιότητα της δικής μου ζωής και της ζωής της οικογένειάς μου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την ηχορύπανση των καταστημάτων στην Τ.Κ. Πλαταριάς και ο Δήμος παρακολουθεί αυτό το έγκλημα αμέτοχος. Απευθυνθήκαμε επανειλημμένως στη Δημοτική Αρχή ώστε να ανακληθεί η άδεια των προαναφερόμενων υπαίθριων καταστημάτων που από τον Ιούνιο 2016 καθημερινά χρησιμοποιούν μουσική πολλών εκατοντάδων ντεσιμπέλ και διεξάγουν εκδηλώσεις και ολονύκτια γλέντια που βλάπτουν ολέθρια, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, την οικογενειακή επιχείρηση κάμπιγκ ΕΛΕΝΑ που κατέχουμε σε απόσταση ολίγων μέτρων, αλλά και μας στερούν παράλληλα, το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμά μας να ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.

Επί σειρά (62) ημερών αυπνίας ο πατέρας μου 78 ετών και η μητέρα μου 68 ετών, έχουν καταρρεύσει και βρίσκονται ένα βήμα πριν τον θάνατο. Η μητέρα μου πρόσφατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο εξαιτίας της ολοήμερης και ολονύκτιας έντασης. Τα ανήλικα παιδιά του αδελφού μου 3 και 7 ετών αντίστοιχα βρίσκονται εκτεθειμένα και άυπνα σε ήχους πολλών εκατοντάδων ντεσιμπέλ με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Όσο για τους πελάτες, δεν υπάρχουν πια…

Εξήντα χρόνια δούλεψε ο πατέρας μου, με σκληρό και έντιμο τρόπο. Με άπειρες στερήσεις και θυσίες, με χειρονακτική εργασία, χωρίς οφειλές, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, κατορθώσαμε όλοι μαζί τα τελευταία 30 χρόνια να φτιάξουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο το Camping Elena, το οποίο από το 1986 προσελκύει ελληνικό και δυτικοευρωπαϊκό τουρισμό και αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον Δήμο. Εν έτει 2016, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει σαρώσει τα πάντα, η Δημοτική Αρχή επιλέγει να δώσει τη χαριστική βολή σε μια μικρή επιχείρηση που πλήρωσε με ΣΥΝΕΠΕΙΑ κάθε φόρο και κάθε εισφορά.

Πού πήγε το όραμα και η δύναμη προοπτικής του νικητή συνδυασμού αλλά και το όραμα όλων όσων συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του 2014 που παρακολουθούν τώρα αμέτοχοι; Ποια είναι τα σχέδια του Δήμου Ηγουμενίτσας για την τουριστική ανάπτυξη εφόσον με τρόπο συστηματικό και μη αναστρέψιμο φροντίζει να ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ την εικόνα των τουριστικών καταλυμάτων, χορηγώντας άδειες μουσικής σε υπαίθρια καταστήματα ακριβώς δίπλα;

Έχω μείνει με την αίσθηση ότι ο Δήμος αδρανεί για το συλλογικό καλό και ευνοεί τον ατομικισμό και την κερδοσκοπία, αψηφώντας τον Ηθικό Νόμο.

Κύριε Δήμαρχε:

Ως άνθρωπος σας ζητώ να ανακαλέσετε άμεσα την άδεια λειτουργίας και την άδεια μουσικής από τα προαναφερόμενα καταστήματα επειδή έχουν θέσει την ίδια μας τη ζωή σε κίνδυνο. Είναι θέμα ΖΩΗΣ & ΘΑΝΑΤΟΥ.

Ως πτυχιούχος επικοινωνιολόγος σας ζητώ να αναλογιστείτε την τεράστια βλάβη που έχετε προκαλέσει στον τουρισμό της περιοχής με την πολιτική που ακολουθείτε και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μην καταστρέψετε ολοσχερώς την περιοχή μας παγιώνοντας μια αρνητική εικόνα στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη.

Ως απλή πολίτης με κοινή λογική, σας παρακαλώ να μην επιχειρηματολογήσετε άσκοπα, περί νομιμότητας αδειών, αστυνομικών ελέγχων κλπ. Ξέρετε καλά ότι ένα έγκλημα συντελείται ακόμη κι όταν η αστυνομία δεν είναι παρούσα και είναι ακόμη πιο ειδεχθές όταν το γνωρίζετε και παραμένετε θεατής.

Με τιμή,

Θάλεια Θεοδωρίδη
Μέλος της Δ.Κ. Ηγ/τσας
Μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης
Επιστολή διαμαρτυρίας της Θάλειας Θεοδωρίδη (Κάμπιγκ Έλενα)  Επιστολή διαμαρτυρίας της Θάλειας Θεοδωρίδη (Κάμπιγκ Έλενα) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.