Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία



Εδώ και 23 ολόκληρες ημέρες, έχει γίνει από ιδιώτη, καταγγελία στην πολεοδομία και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία, εδώ και πάνω από έναν μήνα χτίζεται οικοδομή σπιτιού, πάνω στο κεντρικό ρέμα ομβρίων υδάτων στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας.

Το συγκεκριμένο ρέμα είναι το μεγαλύτερο και κεντρικότερο της Πέρδικας που συγκεντρώνει τον χειμώνα τα περισσότερα νερά της περιοχής.

Στην προφορική ενημέρωση που έλαβε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας όταν κατήγγειλε το περιστατικό, τον πληροφόρησαν πως επειδή στους χάρτες που έχει η πολεοδομία (από το 1972) δεν φαίνεται το ρέμα έδωσαν άδεια να χτιστεί η συγκεκριμένη οικοδομή!





Στην συνέχεια, ο συμπολίτης μας (και με προτροπή των υπαλλήλων της πολεοδομίας), προχώρησε σε επώνυμη γραπτή καταγγελία, ώστε να μεταβούν υπάλληλοι της πολεοδομίας στο σημείο για αυτοψία και στην οποία θα του απαντούσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Όμως ποτέ δεν έστειλαν, ούτε η πολεοδομία, ούτε η τεχνική υπηρεσία υπάλληλο ώστε να διαπιστώσει εάν εκεί υπάρχει ρέμα, κάτι που είναι οφθαλμοφανές στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε!

Από τότε, έχουν περάσει 23 μέρες και δε μπήκε κανένας στον κόπο ούτε να απαντήσει στην καταγγελία.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας σφυρίζει αδιάφορα ενώ ο πρόεδρος της Πέρδικας λέει ότι δεν ασχολείται καν, από τη στιγμή που η οικοδομή έχει άδεια από την πολεοδομία  του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Εμείς δημοσιεύουμε την καταγγελία και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εγκαίρως.

Και όταν έρθει η ώρα της καταστροφής από το πλημμυρισμένο ρέμα, ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Και επειδή δεν θέλουμε να είμαστε από αυτούς που μετά από ζημιές λένε ''Μα αφού χτίσανε μέσα στο ρέμα, δε βρέθηκε κάποιος να τους σταματήσει;'' καλούμε τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου να μεταβεί σήμερα κιόλας στο σημείο για αυτοψία.

Από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ούτε θέλουμε, ούτε και περιμένουμε απάντηση στη σοβαρή καταγγελία του συμπολίτη μας.

Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε...


Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία Χτίζουν ανενόχλητοι σπίτι πάνω σε ρέμα στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)  Κωφεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου και πολεοδομία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.