Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου


 
Στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, κυμαίνεται η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων της Παραμυθιάς με τους επαγγελματίες της πόλης να εκπέμπουν sos.

H πτώση του τζίρου σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015 είναι πάνω από 40% και σε συνδυασμό με τις υπέρογκες υποχρεώσεις σε ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, καθιστούν την βιωσιμότητα των καταστημάτων σε απόλυτη αμφισβήτηση.

“Είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο” ανάφερε χαρακτηριστικά στην paramythia-online.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος που δραστηριοποιείται στην πόλη για περισσότερα από 20 χρονιά, σημειώνοντας πως τον Ιούλιο είχε συνολικά 9 μηδενικά “Ζ”.

Όλοι ελπίζουν στην ανάσα του Αυγούστου με τους μετανάστες και τους επισκέπτες να δίνουν έστω και μικρή πνοή στην αγορά της Παραμυθιάς, ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Επισκέπτες έχουν έρθει και οι δρόμοι έχουν κόσμο, ωστόσο τα καταστήματα παραμένουν σε “χαμηλές πτήσεις”

Τα προβλήματα της τελευταίας 5ετιας της κρίσης, λειτουργούν συσσωρευτικά δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που έχει ως αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων όχι μόνο ως προς το κράτος άλλα και ως προς προμηθευτές, ως προς την εξόφληση ενοικίων και σε υποχρεώσεις προς τρίτους.

Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββατου, με την λαϊκή αγορά της πόλης να μην θυμίζει σε τίποτα την φημισμένη λαϊκή του παρελθόντος.

Τα ίδια προβλήματα ανέφεραν πριν από λίγο καιρό και οι ταξιτζήδες της πόλης. Θυμηθείτε εδώ

Για κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων κάνει λόγο σε δηλώσεις της στην paramythia-online.gr η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς Ελένη Δαρούσου, η οποία ζητά από το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα. 
 
Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου αναφέρει: 
“Παρόλο την δύσκολη κατάσταση της χώρας η πόλη μας η Παραμυθιά προσπαθεί να δείχνει ζωντανή οι καταστηματάρχες είναι πρόθυμοι και ευγενικοί να εξυπηρετήσουν. H Παραμυθιά διατηρεί ακόμη έστω και λίγο την ζωντάνια των προηγούμενων ετών άλλα φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι η αγορίστικη δυνατότητα του κόσμου βρίσκεται στα ίδια καλά επίπεδα των προηγούμενων ετών. Αντιθέτως υπάρχει κατακόρυφη πτώση στους τζίρους των καταστημάτων... και επιμένουμε να βάλουμε σημαία μας το σύνθημα ψωνίζω από την τοπική αγορά...”


Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αγορά Παραμυθιάς, ώρα μηδέν... Θύμα της κρίσης και το παζάρι του Σαββάτου. Τι λέει η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.