Χωρίς πλοία 22 και 23 Σεπτεμβρίου



«Δένουν» τα πλοία όλων των κατηγοριών στα λιμάνια της χώρας στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση της ΠΝΟ να προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας την Τετάρτη σε μυστική ψηφοφορία με ψήφους 8 υπέρ και 6 κατά.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν για τις εξελίξεις στα κοινωνικοασφαλιστικά ταμεία τους αλλά και για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η διοίκηση της ΠΝΟ με ανακοίνωσή της απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και σημειώνει ότι οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Απαντά επίσης με σκληρή γλώσσα στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών(ΕΕΕ) Θόδωρου Βενιάμη για «δήθεν άνοιγμα δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τους ναυτεργάτες στην ποντοπόρο ναυτιλία εφόσον η ΠΝΟ αποδεχθεί την υπογραφή νέα ΣΣΕ με "ρεαλιστικούς όρους"» λέγοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα καταργηθούν τα όσα μέχρι σήμερα με αγώνες και προσπάθειες ετών κατακτήθηκαν και θα καθιερωθούν μισθοί πείνας τριτοκοσμικών χωρών με σημαίες ευκαιρίας.

Εξαπολύει επίθεση και στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, χαρακτηρίζοντάς τον «ένθερμο» και «πρόθυμο» υποστηρικτή των δηλώσεων και των επιδιώξεων της πλοιοκτησίας ο οποίος σε "πλήρη, αγαστή συνεργασία με τους εφοπλιστές όχι μόνο υποστηρίζει αλλά και συγχαίρει τέτοιοι είδους "πρωτοβουλίες" με πλήρη γνώση τι πραγματικά επιδιώκουν οι εφοπλιστές, αγνοώντας και αυτή την ίδια τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, 2006(MLC) η οποία ρητά απαγορεύει την οποιαδήποτε μείωση των κεκτημένων των ναυτικών.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η απεργία δεν αποτελεί μόνο απάντηση του ναυτεργατικού μας κόσμου ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου που οδηγούν την κοινωνική μας ασφάλιση στην διάλυση και την καταστροφή, αποτελεί και μια απάντηση ενός πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των εργαζομένων για να εξυπηρετήσει αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και των τοκογλύφων δανειστών.

»Είναι μια αποφασιστική μάχη της τάξης μας την οποία όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να την στηρίξει, να την πλαισιώσει και να την υπερασπισθεί».
Χωρίς πλοία 22 και 23 Σεπτεμβρίου Χωρίς πλοία 22 και 23 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.